Selecteer een pagina

Ik ben geen grote fan van broccoli. Het is een heel gezonde groente, dat weet ik natuurlijk wel. Broccoli is rijk aan belangrijke mineralen als kalium, calcium, fosfor, magnesium en aan vitamine C en B11 en levert slechts 30 kcal per 100 g.

Als ik dan broccoli koop dan doe ik er echt iets mee om de wat ik aanduid als “veilige ” smaak een beetje op te peppen. Ik maak dan bijvoorbeeld deze versie van Ottolenghi met knoflook en rode peper, die ik iets versimpeld heb. De dressing met gebakken knoflook en rode peper, die je warm door de broccoli schept, geeft hem lekker wat pit en de geroosterde amandelen geve neen mooie bite.

Makkelijk te maken, weinig ingrediënten én gezond, wat wil je nog meer?

 

 

 

Pittige broccoli met geroosterde amandelen (4 personen)


750 g broccoli, in roosjes
4 el extra vierge olijfolie
2 grote tenen knoflook, in plakjes

1-2 rode pepers, in ringetjes
sap van 1/2 citroen
vers gemalen peper, zout
2 el amandelschaafsel


Kook de broccoli in de stoomoven of in ruim water met zout beetgaar in ± 2 min. Giet af, spoel koud en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie op de laagste pint en fruit hierin de knoflook bijna zonder dat deze kleurt. Voeg de rode peper toe en fruit 1 min. mee. Doe de broccoli in een schaal en schep de warme olie erdoor. Voeg het citroensap toe en maak op smaak met peper en zout. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat 15 min. afkoelen.  Schep de broccoli nog een keer om en bestrooi met de amandelen.

Pin It on Pinterest