Schoenlapperstaart

Schoenlapperstaart

In het kader van De nationale maak-een-appeltaart-dag gisteren bakte ik een schoenlapperstaart. Als er bij ons thuis iemand jarig was, bakte mijn moeder altijd verschillende taarten en cakes. Naast haar beroemde sinaasappelcake deed deze luchtige appeltaart het ook...

Lees meer
Courgettesoep met komijn

Courgettesoep met komijn

Het is een goed courgette-jaar! Door het aanhoudende vrij warme weer blijven er bloemen en dus vruchten aan de planten komen. Verschillende moeders van kinderen met schooltuinen of mensen met een moestuin met een enorme oogst vroegen me al een paar keer om ideeën met...

Lees meer
Kook es met kokos

Kook es met kokos

Ook zo gek op de smaak van kokos? Ik houd zowel van het sap als het vruchtvlees, geraspt of geschaafd. Vers natuurlijk het aller-lekkerst. Alleen dat open maken is nogal lastig. Toen ik dan ook een speciale coconut opener  kreeg toegestuurd probeerde ik hem meteen...

Lees meer
No waste broodpizza

No waste broodpizza

Van de verjaardag van mijn zoon had ik nog wat dingen over en omdat ik even 'uitgekookt' was combineerde ik die de dag erop in deze super makkelijke en vooral snelle broodpizza. Geen afwas ook, dus wat wil je nog meer. De basis is een klein Turks brood, het beleg kan...

Lees meer
Griekse salade

Griekse salade

Een van mijn favoriete vakantielanden is Griekenland. Ik ben al op aardig wat eilanden geweest, grote en kleine, noordelijk en zuidelijk gelegen. Dit jaar was ik weer eens op Corfu, prachtig groen, mooie plaatsen en kustlijnen en, net als op ander eilanden, leuke...

Lees meer
Zomerse mosselcurry

Zomerse mosselcurry

Nu het weer wat tegenzit blijf ik gewoon lekker zomerse gerechten maken. Na mijn mosselmarathon begin dit jaar hield ik de mosselen even voor gezien, maar nu had ik er weer zin in. Ik houd altijd wel bijna een halve pan mosselen over. Ik ben dol op restjes! Deze haal...

Lees meer
Verse kaas

Verse kaas

Alweer even geleden kreeg ik een weckpot met bijzondere inhoud: een kaasmaak-set voor verse kaas van Boska. Uit die pot kwamen 2 stremsel-tabletten, zout, Provençaalse kruiden, een zak van kaasdoek, een thermometer, een spatel, een smeermesje en vier kaasvormpjes....

Lees meer
Salieboter voor over de pasta

Salieboter voor over de pasta

Je houdt er van of niet, van salie. Zelf houd ik erg van dit kruid met zijn stevige, een beetje wollige bladen en een uitgesproken stevige smaak. Zijn officiële naam is salvia officinalis, waarvan het eerste deel is afgeleid van het Latijnse 'salvere' , dat 'genezen'...

Lees meer
Iced coffee

Iced coffee

Tijdens mijn vakantie op Corfu dronk ik het iedere dag: iced coffee! Fris maar toch pittig. Met de temperaturen hier ook een heel goed idee en zelf maken is super makkelijk. Je kunt hem net zo sterk of zoet maken als je wilt. Ik schuim de melk op in mijn Aerocino,...

Lees meer
Snelle zomertaart met perziken

Snelle zomertaart met perziken

Krijg je vanmiddag bezoek of heb je gewoon zelf zin in iets lekkers bij de koffie, zoals ik? Maak dan deze taart met filodeeg uit de vriezer, zomerfruit en vanilleroom. Ik had zelf nog een rest banketbakkersroom staan, maar met vanillevla gaat het ook. Heb je geen...

Lees meer
Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Op 10 augustus is het precies 3 jaar geleden dat ik mijn blog begon. Het eerste verhaal met recept was een hommage aan mijn moeder. Zij hield, net als haar moeder, erg van koken. Soms waren het ingewikkelde gerechten, soms eenvoudige, maar altijd bereid met verse...

Lees meer
Zomersalade van witlof, nectarine & granaatappel

Zomersalade van witlof, nectarine & granaatappel

Als je mijn blog al een tijdje volgt zal het je niet ontgaan zijn dat ik een grote fan ben van de recepten van Yotam Ottolenghi. Ik maak ze dan ook regelmatig en daardoor heb ik steeds meer ingrediënten en smaakmakers in huis uit de keukens van het Midden-Oosten die...

Lees meer

Pin It on Pinterest