Selecteer een pagina

Saffraan-stoofperen

Saffraan-stoofperen, prachtig van kleur en rijk van smaak door de saffraan, witte wijn, gember en kaneel. Serveer ze ook eens als dessert, met een lepel demi crème fraîche of bolletje ijs erbij erbij

Kerst-granola

Speciaal voor de feestdagen maakte ik deze Kerst-granola. Ik verwerkte er alle restjes vlokken, noten, zaden en pitten in die ik nog had. Door de toevoeging van dadel-stroop en koekkruiden trekt er tijdens het roosteren al een heerlijke geur door het huis. Na het afkoelen schepte ik er nog gedroogde cranberry’s en rozenblaadjes door.

Limoncello

Limoncello, een heerlijke citroenlikeur uit Zuid-Italië. Je hebt er citroenschillen, suikersiroop en alcohol (95%) voor nodig. Ik koos voor wodka, met een lager alcoholpercentage en overal te koop

Kastanjes poffen

Kastanjes poffen is de lekkerste manier om te genieten van deze herfstgroente bij uitstek. Je kunt ze zelf rapen in het bos. Je herkent een tamme kastanje aan het blad, dat langwerpig is en getande randen heeft, en de kastanjes hebben een pluim-achtig puntje

Engadiner notentaart

Engadiner notentaart, een stevige taart uit Zwitserland met een karamel-notenvulling

Pittige broccoli met geroosterde amandelen

Broccoli met knoflook, rode peper & geroosterde amandelen kun je met recht een een broccoli-gerecht met pit noemen.Makkelijk te maken, weinig ingrediënten én gezond, wat wil je nog meer?

Bloemkoolcouscous

Het is niet altijd wat het lijkt..dit is bloemkoolcouscous, een heerlijk fris en licht bijgerecht zonder koolhydraten. Je maalt hiervoor bloemkoolroosjes tot fijne korrels en schept ze om met je favoriete ingrediënten

Courgettesoep

Courgette kan wel wat pit gebruiken. Dat is goed gelukt in deze soep, waarin je alle restjes die je nog hebt staan kunt verwerken

Pagina 2 van 1412345...10...Minst recente »

Pin It on Pinterest