Seroendeng

Seroendeng

Toen ik nog niet zo lang bij Margriet werkte, kwam ik in contact met dé specialist van de Indonesische keuken: Lonny Gerungan. We maakten samen een mooie productie waarin Lonny naast recepten ook allerlei tips & tricks deelde. Daarna volgden meer producties en...

Lees meer
Pompoengnocchi

Pompoengnocchi

Janneke Philippi is van één van mijn culinaire collega’s die ik al lang ken en die ik zeer waardeer. Samen met haar man Serge (foodfotograaf en vormgever) maakte Janneke weer een prachtig boek. In de serie Bij Janneke thuis is er nu Pasta, risotto & gnocchi. De...

Lees meer
Spinaziemuffins

Spinaziemuffins

Af en toe word ik gevraagd voor commerciële opdrachten en als het product me aanspreekt vind ik het leuk om te doen. Zo'n product is de diepvriesspinazie van Iglo, die ik altijd in huis heb. Dus daar kan ik wel wat leuks over vertellen. Jaren geleden bracht ik een...

Lees meer
Spinazie-zalmpakketjes uit de oven

Spinazie-zalmpakketjes uit de oven

Af en toe word ik gevraagd voor commerciële opdrachten en als het product me aanspreekt vind ik het leuk om te doen. Zo'n product is de diepvriesspinazie van Iglo, die ik altijd in huis heb. Dus daar kan ik wel wat leuks over vertellen. Jaren geleden bracht ik een...

Lees meer
Stoofvlees uit de Provence

Stoofvlees uit de Provence

Als we na een lange reis bij mijn ouders in de Provence aankwamen, stond er meestal een pan stoofvlees voor ons klaar. Toen mijn moeder er niet meer was, maakte achterbuurvrouw en vriendin Paule deze daube  voor ons. Er werd wat pasta bij gekookt, het vlees werd...

Lees meer
Bowl-overs voor chique kliekjes

Bowl-overs voor chique kliekjes

Om kliekjes af te dekken kun je natuurlijk plasticfolie of aluminiumfolie gebruiken. Maar dat begon me een beetje tegen te staan: best veel verspilling. Voorheen heb ik wel een soort plastic badmutsjes gehad voor over schaaltjes die je meerdere keren kon gebruiken,...

Lees meer
Kokosmakronen met sereh

Kokosmakronen met sereh

Een van mijn favoriete smaken in de keuken is die van kokos. Ik heb het dan ook altijd kokosmelk en geraspte kokos in huis. Gisteren had ik zin om iets te bakken maar ik had geen zin in iets ingewikkelds. Alles moest al in huis zijn. Dus ik dacht vrijwel meteen aan de...

Lees meer
Aardappel-groentesoep van Texel

Aardappel-groentesoep van Texel

Vorig weekend reisde ik af naar Texel voor één de leukste culinaire evenementen van Nederland: Texel Culinair. Gedurende drie dagen presenteren uitsluitend Texelse restaurants hun bijzondere gerechten. Ik was er gek genoeg nog nooit geweest, maar ik heb de smaak...

Lees meer
Koken op een AGA

Koken op een AGA

Als je als een van de eerste Nederlandse journalisten een kijkje in de 'keuken' van de AGA fabriek in Midden-Engeland mag nemen, dan voel je je heel speciaal hoor! Zo'n fornuis is natuurlijk behoorlijk aan de prijs, maar het wordt dan ook met de hand gemaakt. Ik heb...

Lees meer
Rabarbertaartje

Rabarbertaartje

Wist je dat we in Nederland een heuse rabarberweek hebben, als ode aan de heilige stengel? Ook dit jaar organiseren Mister Kitchen en Rabarcello weer een culinaire week die geheel in het teken van Hollandse rabarber staat. Bij zo'n 50 restaurants kun je nog tot en met...

Lees meer
Zevenbladpesto: maak van de nood een deugd

Zevenbladpesto: maak van de nood een deugd

Zevenblad in de tuin? Mooi zo! Buig deze plaag positief om en maak er pittige pesto van. Met munt maak je de smaak iets milder. Door de ingrediënten te malen in een vijzel, haal je er de beste smaak uit. Maar in een hakmolentje gaat het ook. Je kunt ook andere noten...

Lees meer
Tuinaperitif

Tuinaperitif

Van dagen als deze moet je optimaal profiteren. Na het werk lekker samen in de tuin, op je balkon of terras zitten met een koel drankje om de dag door te nemen is een fijne start van een lange avond! Daarom vandaag twee keer een tuinaperitief, een met en een zonder...

Lees meer

Pin It on Pinterest