Wil je eens iets anders doen met spruitjes dan ze koken of roerbakken en als bijgerecht eten? Ik maakte van de week deze stamppot met spruitjes. De chorizo bak je op laag vuur zachtjes uit in wat olijfolie en daarbij komt de rode olie uit de worst vrij. Deze jus en de chorizo geven de stamppot pit. Wat ons betreft een blijvertje!

Stamppot spruitjes met chorizo (4 personen)


800 g aardappelen*
800 g spruitjes
vers gemalen peper, zout
scheutje melk
klontje boter
2 el extra vierge olijfolie
400 g chorizo aan een stukje, in reepjes
hand rucola


Kook de aardappelen gaar in weinig water, giet ze af en laat uitdampen. Kook de spruitjes in ruim water 8 min. en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn en roer er met de melk en de boter een stevige puree van. Hak de spruitjes grof en schep ze door de puree. Maak hem stevig op smaak met peper en zout en houd warm. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Voeg de chorizo toe en laat deze al omscheppend uitbakken zonder dat deze knapperig wordt. Verdeel de stamppot over verwarmde borden en verdeel de chorizo en de olie erover. Maal er nog wat peper boven en garneer met rucola

*ook lekker met zoete aardappelen. Let op de kortere kooktijd

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest