Leven met een ui- en prei-intolerantie..het is geen drama, maar op sommige momenten wel lastig voor een foodie! Meestal kan ik er prima omheen werken, maar het eten van een kant-en-klare chutney was voor mij tot nu toe niet weggelegd. Zelf maken kan natuurlijk altijd, maar ja die tijd heb ik niet altijd en waarom zou je dat doen als er hele lekkere te koop is die ik zo maar kan eten?

Alweer even geleden kreeg ik een potje Premium Mango Chutney van het merk Geeta’s toegestuurd. Ik was gelijk verkocht! Grove stukken fruit en een hele fijne mix van specerijen, super gewoon.Twintig jaar geleden startten Geeta Samtani en haar man Beni het bedrijf Geeta’s Foods. In al hun producten proef je de echte smaak van India. Een combinatie van mooie, verse ingrediënten zonder toevoegingen maar mét liefde. Veel producten zijn gemaakt op basis van familierecepten. Naast de ui-vrije Premium Mango, Pineapple, Lime & Chilli chutney zijn ook een Onion en een Mango & Chilli variant in Nederland te koop. Verkrijgbaar bij o.m. Vomar, Plus en Makro, bij toko’s en online. Prijs ± 2,69.

Chutney is erg lekker bij een curry,  bij vlees, vis en kip, bij een kaasplateau of als tussendoortje op een stukje plat brood. Maar probeer ook eens een van deze vijf toppers!

1. bestrijk geroosterd varkensvlees of kip met chutney en zet nog 5 min. terug in de oven
2. serveer een lepel ananaschutney bij een tosti ham & kaas
3. snijd een pitabroodje half open en vul met een dikke plak schapenkaas, bestreken met chutney. Leg het broodje in een warme oven totdat de kaas net smelt
4. klop voor een bijzondere sladressing 2 eetlepels chutney los met olijfolie. Heerlijk over een salade van Romana, gerookte kip en pecannoten
5. snijd voor een pittige sandwichspread 2 el chutney fijn en roer door een bakje Philadelphia. Garneer met cress naar keuze

Pin It on Pinterest