Je kunt er niet meer omheen, om de vegan-hype. Niet dat hij echt helemaal nieuw is, want in mijn studententijd (jaren 70-80) heb ik een tijdje volgens de aan veganisme verwante macrobiotische leefstijl gegeten. Maar de gerechten zijn wel anders. Ik maakte toen verse brandnetelsoep en notengehakt, nu zijn avocado en dadels het helemaal.

Veel jonge mensen om me heen zijn met vegan eten bezig en ik vond het tijd dat ik ook af en toe een veganistisch recept post, zoals deze dadel-notenrepen. Ze zijn door de dadels en de compactheid best machtig, maar wel heerlijk!

Dadel-notenrepen (6-8 stuks) 


200 g dadels, ontpit
75 g gemengde ongezouten noten, zoals pistachenoten en hazelnoten
2 el ahornsiroop
1/2 el rauwe (ongebrande) cacaopoeder
geraspte kokos


Bekleed een rechthoekig bakje met keukenpapier. Pureer de dadels met de noten, de ahornsiroop en het cacaopoeder in de keukenmachine. Voeg zoveel gerapte kokos toe dat een samenhangende bal ontstaat. Neem de bal uit de kom en verdeel het mengsel over de bodem van het bakje. Druk goed aan en strijk de bovenkant glad met  de natgemaakte bolle kant van een lepel. Bestrooi met geraspte kokos en druk licht aan. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in repen. Bewaar ze in de koelkast.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest