In mijn vorige blog deed ik al verslag van het koken uit een doos of box. En waarom je dat zou doen. Je hoeft niet na te denken en alles is in huis. Alles is afgepast, maar er blijft daardoor ook niets over. Het scheelt daarom tijd en geld maar is ook een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan. Deze week kreeg ik de Happy Easterbox van Streekbox. De ingrediënten (van het seizoen) komen vrijwel altijd uit Nederland en zijn waar het kan, biologisch. In het receptenboekje kun je precies zien waar ze vandaan komen.

De hele inhoud van de Happy Easterbox opsommen gaat wat ver, maar hij bevat alle ingrediënten voor een uitgebreide brunch en een heerlijke maaltijdsoep. Het brood moet je nog even afbakken, maar de rest kan zo op tafel. Ik maakte met de appels, peren en druiven een frisse salade met citroen, die ik een extraatje gaf met verse muntsiroop.

Heb jij ook zin in deze fijne paasbox? Je kunt hem nog bestellen tot en met 30 maart, 23.59 uur!

Frisse fruitsalade met muntsiroop (4 personen)


2 appels met schil
2 peren
sap van 1 citroen
150 g druiven
50 g suiker
blaadjes van een paar takjes munt


Verwijder de klokhuizen uit het fruit en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Schep om met het citroensap en voeg de druiven toe. Breng de suiker met 50 ml water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat inkoken tot een dunne siroop. Voeg de munt toe en laat 30 min. trekken. Verwarm de siroop tot lauwwarm en pureer hem met de staafmixer. Verdeel het fruit over bordjes en lepel de siroop erover.

Pin It on Pinterest