Squeeze it!

Squeeze it!

Onlangs was ik samen met andere foodbloggers te gast bij Kroon op het Werk, Markering en PR specialist op het gebied van eten en drinken. We wisselden ervaringen uit, kregen informatie via presentaties, de innerlijke mens werd uiteraard ook verzorgd en iedereen kreeg...

Lees meer
Spaghetti al peperoncino con aglio, olio e prezzemolo

Spaghetti al peperoncino con aglio, olio e prezzemolo

Als culinair redacteur krijg ik elke week wel een paar kookboeken op mijn bureau. Grote, kleine, met veel foto's, geïllustreerd of zonder beeld met alleen maar recepten. Veel daarvan zie je terug in mijn rubriek Culi Nieuws in Margriet, soms mag ik er beeld en...

Lees meer
Winterlasagne met pompoen & appel

Winterlasagne met pompoen & appel

Het zal je vast niet verbazen dat de Italiaanse keuken de populairste van Nederland is. Vooral de ongecompliceerdheid van de gerechten en het feit dat kinderen het meestal graag lusten zullen hierbij meespelen. Vooral in de zomer wordt er vaak gekozen voor pasta,...

Lees meer
Mouclade – Mijn mosselweek dag 7

Mouclade – Mijn mosselweek dag 7

Toen ik vertelde dat ik een week lang mosselen ging eten en daarvan op deze plaats verslag zou doen, keek menigeen zorgelijk. Vooral thuis. Maar het is gelukt! Ik zette elke dag een ander gerecht met mosselen op tafel. Klassiek met een twist, Oosters, als maaltijd of...

Lees meer
Waterzooi – Mijn mosselweek dag 6

Waterzooi – Mijn mosselweek dag 6

Eerlijk is eerlijk, op deze zesde dag begin ik te verlangen naar een vleesgerecht..maar ik kook door! Vandaag een makkelijk gerecht, gebaseerd op waterzooi. Ik noem het gemakshalve ook maar zo. Officieel bevat waterzooi, een typische Gents recept, vis of kip, room en...

Lees meer
Pittige mosselen met pasta – Mijn mosselweek dag 5

Pittige mosselen met pasta – Mijn mosselweek dag 5

Ik ga onverminderd door met mijn mossel-kookmarathon. Vandaag is het de beurt aan mosselen met pasta. Een misschien niet zo voor de hand liggende combinatie, maar erg lekker. Ik maakte er pittige mosselen van en ik gebruikte daar een saus voor die ik regelmatig maak,...

Lees meer
Mosselkroketjes – Mijn mosselweek dag 4

Mosselkroketjes – Mijn mosselweek dag 4

Op de vierde dag van mijn Mosselweek, waarin ik elke dag een verrassend gerecht met mosselen bedenk, vandaag een stevige tapa: mosselkroketjes. Ik maakte ze met de gekookte mosselen die ik over had van de curry van gisteren en omdat ik dat nog had staan, een restje...

Lees meer
Mosselcurry – Mijn mosselweek dag 3

Mosselcurry – Mijn mosselweek dag 3

En ja, voor de derde dag op rij staan er mosselen op het menu. Saai? Nee zeker niet. Vandaag gaf ik een Oosterse draai aan de mosselen en ik moet zeggen: het ziet er misschien niet zo heel mooi uit, maar lékker! Dus ik zou zeggen: probeer deze mosselcurry eens. Pittig...

Lees meer
Mosselsalade – Mijn mosselweek dag 2

Mosselsalade – Mijn mosselweek dag 2

Zoals ik gisteren al zei, zet ik deze week elke dag een ander gerecht met mosselen op tafel. Ik hield wat gekookte mosselen over en die verwerkte ik vandaag in een lunchsalade met aardappel, venkel en sinaasappel met een mosterddressing. Licht en fris! Mosselen zijn...

Lees meer
Mosselen met room & spek – Mijn mosselweek dag 1

Mosselen met room & spek – Mijn mosselweek dag 1

Ja, je leest het goed! Deze week zet ik elke dag een ander mosselgerecht op tafel. Het idee hiervoor ontstond tijdens een brainstorm met onze afdelingen Marketing en Sales, waar ik regelmatig leuke samenwerkingsplannetjes mee bedenk. Mosselen zijn niet alleen lekker,...

Lees meer

Pin It on Pinterest