Squeeze it!
Onlangs was ik samen met andere foodbloggers te gast bij Kroon op het Werk, Markering en PR specialist op het gebied van eten en drinken. We wisselden ervaringen uit, kregen informatie via presentaties, de innerlijke mens werd uiteraard ook verzorgd en iedereen kreeg...
Spaghetti al peperoncino con aglio, olio e prezzemolo
Als culinair redacteur krijg ik elke week wel een paar kookboeken op mijn bureau. Grote, kleine, met veel foto's, geïllustreerd of zonder beeld met alleen maar recepten. Veel daarvan zie je terug in mijn rubriek Culi Nieuws in Margriet, soms mag ik er beeld en...
Winterlasagne met pompoen & appel
Het zal je vast niet verbazen dat de Italiaanse keuken de populairste van Nederland is. Vooral de ongecompliceerdheid van de gerechten en het feit dat kinderen het meestal graag lusten zullen hierbij meespelen. Vooral in de zomer wordt er vaak gekozen voor pasta,...
Mouclade – Mijn mosselweek dag 7
Toen ik vertelde dat ik een week lang mosselen ging eten en daarvan op deze plaats verslag zou doen, keek menigeen zorgelijk. Vooral thuis. Maar het is gelukt! Ik zette elke dag een ander gerecht met mosselen op tafel. Klassiek met een twist, Oosters, als maaltijd of...
Waterzooi – Mijn mosselweek dag 6
Eerlijk is eerlijk, op deze zesde dag begin ik te verlangen naar een vleesgerecht..maar ik kook door! Vandaag een makkelijk gerecht, gebaseerd op waterzooi. Ik noem het gemakshalve ook maar zo. Officieel bevat waterzooi, een typische Gents recept, vis of kip, room en...
Pittige mosselen met pasta – Mijn mosselweek dag 5
Ik ga onverminderd door met mijn mossel-kookmarathon. Vandaag is het de beurt aan mosselen met pasta. Een misschien niet zo voor de hand liggende combinatie, maar erg lekker. Ik maakte er pittige mosselen van en ik gebruikte daar een saus voor die ik regelmatig maak,...
Mosselkroketjes – Mijn mosselweek dag 4
Op de vierde dag van mijn Mosselweek, waarin ik elke dag een verrassend gerecht met mosselen bedenk, vandaag een stevige tapa: mosselkroketjes. Ik maakte ze met de gekookte mosselen die ik over had van de curry van gisteren en omdat ik dat nog had staan, een restje...
Mosselcurry – Mijn mosselweek dag 3
En ja, voor de derde dag op rij staan er mosselen op het menu. Saai? Nee zeker niet. Vandaag gaf ik een Oosterse draai aan de mosselen en ik moet zeggen: het ziet er misschien niet zo heel mooi uit, maar lékker! Dus ik zou zeggen: probeer deze mosselcurry eens. Pittig...
Mosselsalade – Mijn mosselweek dag 2
Zoals ik gisteren al zei, zet ik deze week elke dag een ander gerecht met mosselen op tafel. Ik hield wat gekookte mosselen over en die verwerkte ik vandaag in een lunchsalade met aardappel, venkel en sinaasappel met een mosterddressing. Licht en fris! Mosselen zijn...
Mosselen met room & spek – Mijn mosselweek dag 1
Ja, je leest het goed! Deze week zet ik elke dag een ander mosselgerecht op tafel. Het idee hiervoor ontstond tijdens een brainstorm met onze afdelingen Marketing en Sales, waar ik regelmatig leuke samenwerkingsplannetjes mee bedenk. Mosselen zijn niet alleen lekker,...
Kerstnougat met cranberry’s, kokos & pistache- en pecannoten
Ik ben dol op de tijd rond Kerstmis. Dit jaar is het een beetje andere Kerst dan andere jaren. Voor het eerst is mijn vader er niet meer bij. Ik haalde hem altijd een van beide dagen op voor het kerstdiner en ondanks het feit dat mijn vader vrijwel niets meer proefde,...
Salade van gegrilde courgettes – Kookboek van het Jaar 2013
In mijn vorige blogs zei ik het al: dit jaar ben ik gevraagd om plaats te nemen in de vakjury voor de Kookboek van het Jaar verkiezing. Mijn collega's en ik worstelden ons door 90 kookboeken heen, waaruit we er zes kozen met het predikaat: genomineerd. Wij...