Ricottataart

Ricottataart

Al weken kijk ik uit naar de lente. Best grappig, die sneeuw, maar voor mij hoeft het niet echt. Ik ben begin april op Paaszaterdag geboren en ben en blijf altijd een lentekind. De tinteling in de lucht, het groen dat overal ineens haast lijkt te hebben om uit de...

Lees meer
Moussaka

Moussaka

Een van de mooiste en leukste vakanties die ik ooit had beleefde ik op Kreta, alweer bijna zeven jaar geleden. De tijd vliegt, maar de herinneringen zijn nog altijd even levendig. Het Grecotel-hotel waar we verbleven bood veel activiteiten en omdat ik altijd iets wil...

Lees meer
Verslavende maanzaad-citroencake

Verslavende maanzaad-citroencake

Een paar jaar geleden maakte ik voor Margriet een productie met gerechten waarin maanzaad een belangrijk ingrediënt was. Voor hij verscheen was er nog heel wat over te doen, omdat maanzaad afkomstig is van papavers en misschien wel net als opium, onder narcotica zou...

Lees meer
Risotto, comfort food avant la lettre

Risotto, comfort food avant la lettre

Er zijn weinig gerechten waar ik elke keer weer zo blij van word als van risotto. Omdat risotto minstens een half uur tijd vraagt om te maken waarin je eigenlijk niets anders kunt doen, word ik er altijd heerlijk rustig van. Risotto is een rijstgerecht uit...

Lees meer
Knolselderij-frites

Knolselderij-frites

Erg mooi is hij niet, de onvolprezen knolselderij. Maar die knol is wel een van mijn favoriete wintergroenten! Hij is vast onderdeel van de erwtensoep, maar ik eet hem liever puur. Ik eet knolselderij graag als puree. Voor een heerlijk bijgerecht bij wild en lamsvlees...

Lees meer
Bananen-chocoladecake met cranberry’s

Bananen-chocoladecake met cranberry’s

Zaterdag 3 november was het zover: op uitnodiging van de Stichting Max Havelaar nam ik samen met 20 andere foodbloggers in Amsterdam deel aan het eerst Fairtrade Bloggers Event. Om half elf was de opening in de Culinaire Werkplaats, waar Marjolein en Eric ons...

Lees meer
Kleurige bloemkoolsalade

Kleurige bloemkoolsalade

Onlangs was ik in Londen voor een inspiratiereis. Ieder jaar ga ik voor mijn werk op reis naar een grote buitenlandse stad, want laten we eerlijk zijn, wat dat betreft moet ik het niet van Hoofddorp (met alle respect) hebben. Vorig jaar was ik ook in Londen en at ik...

Lees meer
Riso alla Pilota

Riso alla Pilota

Ik heb als culinair redacteur al aardig wat persreizen gemaakt. Een aantal daarvan waren echte toppers, waaraan ik nog altijd met veel plezier aan terug denk. Een van die toppers is de reis die ik begin oktober 2006 maakte naar Parma, op uitnodiging van het...

Lees meer
Far Breton, Bretagne en ik: liefde voor het leven

Far Breton, Bretagne en ik: liefde voor het leven

Dit jaar bracht ik mijn vakantie voor een deel door in mijn favoriete Bretagne. Toen ik elf was kwam ik er voor het eerst en ik hield meteen van het prachtige, diverse landschap, de verhalen en mythes, de bijzondere bewoners en het heerlijke eten. En dat is nog steeds...

Lees meer
Friksoep – liefs en warmte uit Algerije en Tunesië

Friksoep – liefs en warmte uit Algerije en Tunesië

Met zoveel collega's op een redactie zijn er heel wat nationaliteiten in huis. Puur, gemixt of aangetrouwd, voor mij als culinair redacteur zijn ze allemaal een heerlijke inspiratiebron! Zo is Karin getrouwd met Tahar uit Algerije. Ik kende de Algerijnse keuken al wel...

Lees meer
Pittige fruitsalades

Pittige fruitsalades

Op de redactie komen we soms om in taart, snoepjes en koekjes. Die worden of bezorgd, of er is iemand jarig. Vooral in deze tijd zijn er veel jarigen, waaronder ik. Daarom heb ik een paar jaar geleden besloten om voortaan op fruit te trakteren. Pittig fruit...

Lees meer
Kaas met ..thee!

Kaas met ..thee!

Ik heb al heel wat proeverijen meegemaakt in mijn carrière, vooral met wijn in de hoofdrol. Vaak in combinatie met passende hapjes of gerechten. Maar de wijn krijgt concurrentie! Vorig jaar nam ik al deel aan een kaas & bierproeverij, leerde ik alles over...

Lees meer

Pin It on Pinterest