Ovenschotel met spruitjes, zoete aardappel en kip

Ovenschotel met spruitjes, zoete aardappel en kip

Het voorjaar wil nog niet echt doorbreken, maar ik ben de winterse gerechten eigenlijk wel een beetje zat. Deze ovenschotel is een mooi gerecht voor dit soort momenten. Warm maar toch licht. Ik maakte hem met ingrediënten die ik nog in huis had. Wist je dat zoete...

Lees meer
Tarte Tatin met radicchio

Tarte Tatin met radicchio

Bij Tarte Tatin denk je waarschijnlijk vooral aan de klassieke versie met appel. Heerlijk als nagerecht met een pittige espresso. Zelf maak ik graag af en toe een hartige omkeertaart. Deze met radicchio is een van mijn meest recente creaties en ik combineerde daarin...

Lees meer
Pastéis de nata

Pastéis de nata

Tijdens een korte tussenstop in Lissabon móest ik er een eten: een pastel de nata. Ik ben geen zoetekauw, maar dit is een van de weinige gebakjes die ik echt niet kan weerstaan. De sublieme combinatie van knapperig deeg met een romige custardvulling vind ik echt...

Lees meer
Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

In eerste instantie werd ik niet direct enthousiast van het begrip zuurkoolsoep. Maar toen ik hem kort geleden tijdens een gezellige kookreünie met mijn tomaten-reisgenoten waaronder Knorr-chef Anton (zie mijn post pompoen-lasagne-bolognese) proefde, moest ik toch...

Lees meer
Kalettes® met gremolata

Kalettes® met gremolata

Er is een nieuwe groente op de markt met de bijzondere naam Kalettes® Ik vermoedde al dat hij iets met boerenkool te maken had (kale is boerenkool in het Engels) en dat klopt. De frivole bolletjes blijken een kruising tussen spruitjes en boerenkool zijn. Kalettes zijn...

Lees meer
De ultieme citroencake

De ultieme citroencake

Ik ken foodstylist en recept-ontwikkelaar Eke Mariën al heel wat jaren. Hij maakt samen met een fotograaf en een stylist prachtige producties voor onder meer Margriet en Delicious. en hij schrijft ook kookboeken. Dat zijn geen "gewone" kookboeken. Het gaat Eke...

Lees meer
Kruidige koekhartjes

Kruidige koekhartjes

Ook al ben ik meer een koker dan een bakker, in deze tijd van het jaar vind ik het gezellig om op zondag iets lekkers te bakken. Koekjes zijn dan zo gemaakt. Ik wilde speculaasjes maken, maar ik stuitte in mijn kruidenlade op een zakje Lebkuchen Gewürz dat ik vorig...

Lees meer
Mosselen met zeekraal, tomaat & harissa

Mosselen met zeekraal, tomaat & harissa

Zaterdag is bij ons altijd een dag vol activiteiten, maar wel anders dan een werkdag. Ik vind het een van leukste de dagen van de week. Op zo'n dag komt een maaltijd die niet zo veel tijd kost, maar toch net even anders is, goed uit. Vandaag kies ik voor mosselen....

Lees meer
Zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise

Zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise

UBegin dit jaar werkte ik 5 maanden op de redactie van Delicious., hét foodmagazine van Nederland. Echt een super-blad om voor te mogen werken. Ik kende er al een groot aantal collega's, maar ik maakte ook kennis met nieuwe, waaronder Bas Robben. Een jonge, zeer...

Lees meer
Pompoen-lasagne bolognese

Pompoen-lasagne bolognese

Je hebt ze misschien al wel gezien, de nieuwe mixen van Knorr Natuurlijk Lekker! Waar -Natuurlijk Lekker- voor staat mocht ik zelf komen ervaren tijdens de Farm to Fork-reis naar de tomatenvelden en de fabriek bij Badajoz in de Spaanse provincie Extremadura. Eind...

Lees meer
Salade van boerenkool, bulgur & linzen

Salade van boerenkool, bulgur & linzen

  Iedere week komen er nieuwe kookboeken uit, die ik meestal krijg opgestuurd. Maar soms wordt de lancering gevierd met een feestje, een eetfeestje natuurlijk. Onlangs kwam Sirocco uit, het tweede boek van Sabrina Ghayour. Sabrina kwam naar Nederland om haar...

Lees meer
Snelle tomatensoep uit Marokko

Snelle tomatensoep uit Marokko

Dat ik fan ben van de keukens van het Midden-Oosten en de Maghreb-landen zal je niet ontgaan zijn. De specifieke ingrediënten daarvoor haal ik meestal bij mediterrane supermarkten, waar ik toch minimaal 20 minuten voor moet rijden. Daarom ben ik zo blij met de webshop...

Lees meer

Pin It on Pinterest