kookt elke dag met liefde en pure ingrediënten

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Kluski slaskie

Kluski slaskie

Deze kluski śląskie oftewel Pools aardappeldonuts maak je met slechts vier ingrediënten. Heerlijk als bijgerecht bij vlees met een roomsaus maar ze doen het ook als dessert met warme kersen

Lees meer
Citroenkip met Chinese touch

Citroenkip met Chinese touch

                                  Van dit kleurige gerecht word ik altijd blij. Het is van Bill Granger, een van mijn favoriete koks. Ik was een van de geluksvogels die jaren geleden...

Lees meer

samen een koe/varken/kip kopen

Sinds kort ontwikkel ik recepten voor Samen een koe kopen, een fantastisch initiatief met (h)eerlijk vlees direct van de boer. Deze maand staan de malse biefpuntjes in de spotlights. Ik bedacht er deze Zuid-Amerikaans getinte maaltijd mee. De chimichurri, een saus van olijfolie, azijn, knoflook, groene kruiden en rode peper haalt het beste in ze naar boven. Lekker met de bonen-avocadosalade

 

 

Aspergerisotto met coppa

Aspergerisotto met coppa

Deze aspergerisotto maakte ik met de nieuwe Hollandse asperges! De licht zoute, knapperige coppa en de truffelolie maken hem net even anders

Lees meer
Kabeljauw-linzencurry

Kabeljauw-linzencurry

Kabeljauw-linzencurry, een niet alledaagse combinatie van kabeljauw met linzen, spinazie, rode peper, kokosmelk en koriander

Lees meer
Tomatengratin

Tomatengratin

Van oud brood, tomaten, ham en mozzarella maak je snel dit heerlijke ovengerecht, dat een extraatje krijgt door de rode wijn

Lees meer
Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

Dit heerlijke vegan bananenbrood is heerlijk bij koffie of thee maar is ook een uitkomst voor snelle ontbijters

Lees meer
Dukkah

Dukkah

Dukkah, een noten-specerijenmengsel uit het Midden-Oosten om gerechten een exotische kick mee te geven

Lees meer
Sushi maki

Sushi maki

Sushi maki, de meest bekende soort sushi. Niet moeilijk, maar je moet wel even de tijd nemen

Lees meer
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

Geurig en licht pittig: mosselen in gele curry uit het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen, de man achter het mooie merk Fish Tales

Lees meer

Instagram @colettebeyne

[fts_instagram instagram_id=256981789 pics_count=2 type=user profile_wrap=no super_gallery=yes columns=2 force_columns=yes space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no]

Facebook-pagina De keuken van Colette

[fts_facebook type=page id=dekeukenvancolette posts=2 posts_displayed=page_only]

Pin It on Pinterest