kookt elke dag met liefde en pure ingrediënten
Notengehaktbrood met bonen & zoete aardappel
Dit smeuïge notengehaktbrood met zwarte ogenbonen en zoete aardappel is lekker pittig van smaak. Een heerlijke vleesvervanger!
Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..
Kluski slaskie
Deze kluski śląskie oftewel Pools aardappeldonuts maak je met slechts vier ingrediënten. Heerlijk als bijgerecht bij vlees met een roomsaus maar ze doen het ook als dessert met warme kersen
Citroenkip met Chinese touch
Van dit kleurige gerecht word ik altijd blij. Het is van Bill Granger, een van mijn favoriete koks. Ik was een van de geluksvogels die jaren geleden...
samen een koe/varken/kip kopen
Sinds kort ontwikkel ik recepten voor Samen een koe kopen, een fantastisch initiatief met (h)eerlijk vlees direct van de boer. Deze maand staan de malse biefpuntjes in de spotlights. Ik bedacht er deze Zuid-Amerikaans getinte maaltijd mee. De chimichurri, een saus van olijfolie, azijn, knoflook, groene kruiden en rode peper haalt het beste in ze naar boven. Lekker met de bonen-avocadosalade
Aspergerisotto met coppa
Deze aspergerisotto maakte ik met de nieuwe Hollandse asperges! De licht zoute, knapperige coppa en de truffelolie maken hem net even anders
Kabeljauw-linzencurry
Kabeljauw-linzencurry, een niet alledaagse combinatie van kabeljauw met linzen, spinazie, rode peper, kokosmelk en koriander
Tomatengratin
Van oud brood, tomaten, ham en mozzarella maak je snel dit heerlijke ovengerecht, dat een extraatje krijgt door de rode wijn
Vegan bananenbrood
Dit heerlijke vegan bananenbrood is heerlijk bij koffie of thee maar is ook een uitkomst voor snelle ontbijters
Dukkah
Dukkah, een noten-specerijenmengsel uit het Midden-Oosten om gerechten een exotische kick mee te geven
Sushi maki
Sushi maki, de meest bekende soort sushi. Niet moeilijk, maar je moet wel even de tijd nemen
Mosselen in gele curry
Geurig en licht pittig: mosselen in gele curry uit het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen, de man achter het mooie merk Fish Tales
Jackfruitspiesjes in een pikant-zoete tamarindemarinade
Uit het boek ‘Jackfruit’ van Jessica Lek komt dit vegetarische recept van jackfruitspiesjes in een pikant-zoete tamarindemarinade. Heerlijk en licht!
Aubergine met ansjovis en kappertjes
Aubergine met ansjovis en kappertjes, een even simpel als goddelijk smakend gerecht uit De wereld thuis van Mascha Lammes en Ronald Giphart
Instagram @colettebeyne
[fts_instagram instagram_id=256981789 pics_count=2 type=user profile_wrap=no super_gallery=yes columns=2 force_columns=yes space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no]
Facebook-pagina De keuken van Colette
[fts_facebook type=page id=dekeukenvancolette posts=2 posts_displayed=page_only]