Degene die mij volgt op Instagram weet dat ik net een fantastische reis door Australië gemaakt heb. Een maand lang trok ik met mijn gezin in een camper langs de oostkust. Elke dag kookten we zelf. Geen probleem omdat er op elke camping volledig uitgeruste keukens met barbecues tot je beschikking staan, waar je gratis gebruik van mag maken, mits je alles zo netjes achterlaat als je het aantrof.
Inspiratie had ik door de ingrediënten genoeg, maar als culi kijk ik natuurlijk altijd of ik leuke magazines zie voor nóg meer inspiratie. In de ‘Australische Allerhande’ van de supermarktketen Woolworth vond ik dit gerecht, dat ik iets aanpaste. Een superlekker vegetarisch gerecht met pompoen en kikkererwten, die je door kruidige olie wentelt en daarna roostert in de oven. De kikkererwten worden daardoor lekker knapperig en vormen een mooi contrast met de zachte pompoen. Nadat je de groenten uit de oven haalt gaan er nog quinoa, spinazie, koriander en een frisse tahin-yoghurtdressing overheen.
Kruidige pompoen en kikkererwten & quinoa (4 personen)
800 g pompoen met schil, in blokjes
500 g kikkererwten, gekookt*
3 el extra vierge olijfolie
2 el cajunkruiden
175-200 g quinoa
versgemalen peper, (zout)
2 handen klein-bladige spinazie
½ bosje koriander, grof gehakt
voor de dressing
170 g Griekse yoghurt 10%
sap van ½ citroen
1 volle el tahin
1 grote teen knoflook, uit de pers
Verwarm de oven voor op 200ºC. Hussel de pompoen en de kikkererwten om met de olie en de kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 45-50 min. in de oven of tot de pompoen gaar is en de erwten knapperig zijn. Kook intussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en klop voor de dressing de yoghurt glad met het citroensap, de tahin en de knoflook en maak op smaak met peper en zout. Verdun hem eventueel met een lepel water. Schep de quinoa door het pompoen-erwtenmengsel en maak op smaak met peper en eventueel zout en en verdeel de spinazie en de koriander erover. Lepel er wat dressing over en serveer de rest er apart bij.
*ik week en kook peulvruchten altijd zelf omdat ik dat het lekkerst vind, maar vind je dit teveel werk, kies dan voor kikkererwten uit blik
Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.
Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette