Selecteer een pagina
Glutenvrije olijfoliecake met appel

Glutenvrije olijfoliecake met appel

        In mijn boekenkast heb ik al jaren het boek Appeltaart van Janneke Philippi staan, waar ik heel wat recepten uit maakte. Eind augustus kwam er een volledig herziene editie uit met 20 nieuwe recepten, waarvoor een aantal oude moest wijken....

Lees meer
Spaghettipompoen met spinazie en kastanjechampignons

Spaghettipompoen met spinazie en kastanjechampignons

  Dit jaar kocht ik in plaats van een komkommerplant per ongeluk een pompoenplant en dat is niet zo gek, want komkommer en pompoen zijn familie en de blaadjes van de jonge planten lijken erg op elkaar. Iemand had hem kennelijk verkeerd terug gezet bij de kweker....

Lees meer
Vis en groenten van de bakplaat

Vis en groenten van de bakplaat

Dit recept maak ik vaak. Het past namelijk erg goed in mijn straatje! Waarom? Ik houd erg van vis en van groenten, het is licht, ik zet de oven graag en regelmatig in en je kunt het zowel voor 2 als voor 6 personen maken.Ik maak het vooral graag als ik weinig tijd...

Lees meer
Tarte tropézienne

Tarte tropézienne

Het recept van deze zomerse taart komt uit het recent verschenen boek van Heel Holland Bakt 2017 finalist Gwenn Danis. Toen ik hoorde dat hij een boek aan het maken was, wist ik al dat het een boek over Franse patisserie zou zijn. Gwenn heeft een Franse vader (die er...

Lees meer
Romeinse sla met munt en mulfilet

Romeinse sla met munt en mulfilet

Ik heb al vaker een recept uit een boek van Janneke Philippi hier gedeeld. Zij is een geliefde culinaire collega en maakt samen met haar man Serge, die food-fotograaf en vormgever is, de prachtigste boeken. Wat heel fijn is aan de recepten van Janneke is dat ze...

Lees meer
Vegan ijs met passievrucht, mango en banaan

Vegan ijs met passievrucht, mango en banaan

Mijn leven lang ben ik al dol op ijs. Ik bewaar goede herinneringen aan de lange zomervakanties in Zuid-Frankrijk waarin mijn zusje en ik elke dag een ijshoorntje met één bolletje mochten kiezen bij een ijstentje vlakbij het strand. We kozen elk steeds een andere...

Lees meer
Radicchio-sinaasappelsalade

Radicchio-sinaasappelsalade

Voor deze kleurrijke salade met fruit heb je niet veel ingrediënten nodig, maar hij zit wel bomvol smaken. Radicchio is familie van witlof en heeft een licht bittere smaak, die milder wordt door de zoete sinaasappels. Ik gebruikte bloedsinaasappels, maar die zijn er...

Lees meer
Rabarbercake

Rabarbercake

    Evenals andere jaren werd ik ook nu weer erg blij toen ik de eerste rabarber bij mijn groenteman zag. Net als de eerste raapstelen koop ik die dan meteen en is voor mij de lente begonnen! Ik maak in ieder geval altijd compote, die ik het liefst combineer...

Lees meer
Spruitjes met pistachenoten & citroen uit de wok

Spruitjes met pistachenoten & citroen uit de wok

Spruitjes zonder spruitjeslucht, het kan! Hoe? Door ze kort voor te koken en daarna te roerbakken. Simpel, snel klaar en met als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens mooi groen blijven en de voedingsstoffen optimaal bewaard blijven. Wat je noemt een win-win...

Lees meer
Spelt-kruidenbrood

Spelt-kruidenbrood

Eind oktober kreeg ik een bijzondere uitnodiging: ik mocht bij de lancering van het tweede kookboek van Guus Meeuwis en Dick Middelweerd (van twee sterren-restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre) zijn. Guus en Dick kookten samen hun favoriete gerechten en serveerden ze...

Lees meer
Zoete aardappelstamppot met twee soorten kool

Zoete aardappelstamppot met twee soorten kool

Ik eet zelf graag stamppot, Daarom werd ik door de vele verleidelijke foto's op Instagram steeds nieuwsgieriger naar De Stamppotbijbel van Werner Drent, dé stamppot-expert van Nederland. Hij schreef er meer boeken over. Maar ik heb hem nu dus. Ruim 200 originele...

Lees meer
Knolselderij uit de oven

Knolselderij uit de oven

Ik maakte dit heerlijke recept uit het nieuwste boek van Jacinta Bokma, De gezonde Bourgondiër.. De tafel van Jacinta is altijd rijk gevuld en Bourgondisch. Maar hij staat niet zoals je zou kunnen denken vol schalen vlees en vis of vette en suiker-rijke happen....

Lees meer

Pin It on Pinterest