Couscoussalade

Couscoussalade

Als culi krijg ik regelmatig de vraag wat ik die avond ga eten. Ik twitter dat weliswaar regelmatig, maar de meeste collega's doen of volgen dat niet, zodoende. Ik geloof dat ik best vaak antwoord: couscoussalade. O, en hoe maak ik dat dan? Tja..weet je dat ik hem nog...

Lees meer
Schnitzel auf Wiener Art

Schnitzel auf Wiener Art

Misschien niet te geloven, maar ik had tot voor drie weken geleden nog nooit op de ski's gestaan op een echte berg. Wel in Snow Planet en zo, maar niet buiten dus. Met vijf vriendinnen trok ik richting Winterberg, naar het appartement van een van hen. Ski-uitrusting...

Lees meer
Moelleux au chocolat – Kerstmis 2011

Moelleux au chocolat – Kerstmis 2011

Voor je het weet zijn ze weer om, de kerstdagen. Ik ben zelf dol op de sfeer van Kerstmis, mijn huis gezellig maken met de boom, takken, mooie hoekjes en vooral veel lichtjes! Maar het belangrijkste vind ik het hebben van dierbaren om me heen. Het ene jaar zijn dat er...

Lees meer
Gemengde groene bonensalade

Gemengde groene bonensalade

Onlangs ging ik samen met twee collega's naar Londen voor een inspiratiereis. Dat moet je breed zien, want dat gaat van hip design tot de nieuwste eettrends. Biologisch en vegetarisch zijn nog steeds sleutelwoorden in culinair Londen, maar daar wordt niet zo de nadruk...

Lees meer
Fregola alle vongole

Fregola alle vongole

Eens in de zoveel tijd ga ik met mijn collega-vriendin Judith uit en omdat wij een passie voor eten delen, is eten in een restaurant daar een vast onderdeel van. Begin juni, op een van de zwoelste dagen van dit jaar aten we bij Lago, een Italiaans restaurant op...

Lees meer
Sardientjes met groene pepertjes

Sardientjes met groene pepertjes

Het voorjaar mag dan tot de warmste ooit gerekend worden, dat zijn we alweer bijna vergeten na zo´n waardeloze zomer. Ik was zelf in de gelukkige omstandigheid om een week naar Griekenland te gaan en daar heb ik dan ook iedere minuut genoten van de licht- en...

Lees meer
De koude komkommersoep van mijn moeder

De koude komkommersoep van mijn moeder

Mijn moeder hield, net als haar moeder, erg van koken. Soms waren het ingewikkelde gerechten, soms eenvoudige, maar altijd bereid met verse producten en dat extra belangrijke ingrediënt: liefde. Toen mijn moeder ruim 20 jaar geleden in de Provence ging wonen, nam zij...

Lees meer

Pin It on Pinterest