Het voorjaar mag dan tot de warmste ooit gerekend worden, dat zijn we alweer bijna vergeten na zo´n waardeloze zomer. Ik was zelf in de gelukkige omstandigheid om een week naar Griekenland te gaan en daar heb ik dan ook iedere minuut genoten van de licht- en warmteboost.

Ik heb elke dag alleen maar vis of vegetarische gerechten gegeten. Meestal een Griekse salade of auberginesalade tussen de middag en ´s avond vis of ander lekkers uit zee eten, gekozen uit de de vangst van die nacht. Fantastisch gewoon. En elke avond voor het eten een glaasje ouzo, dat te vergelijken is met de Zuid-Franse pastis of pernod.

Om het gevoel nog even vast te houden was het thema voor het eten van mijn zoon´s verjaardagsfeest ook Grieks. Helaas stond het weer in schrille tegenstelling met de gerechten maar ze hielden de gasten wel warm, samen met partytent en tuinhaardjes.

Bij aankomst was er ouzo, die in Griekenland vaak gepresenteerd wordt met sardientjes. Ik maakte er deze amuse van. Heel snel te maken, de foto spreekt voor zich en een recept is dan ook eigenlijk overbodig. Sardientjes met groene pepertjes, die pittig maar tegelijkertijd zoet zijn, koop je in potjes (ik vond deze bij Xenos)

Ik duim voor een mooie septembermaand!

Pin It on Pinterest