Onlangs ging ik samen met twee collega’s naar Londen voor een inspiratiereis. Dat moet je breed zien, want dat gaat van hip design tot de nieuwste eettrends. Biologisch en vegetarisch zijn nog steeds sleutelwoorden in culinair Londen, maar daar wordt niet zo de nadruk op gelegd, soms heb je dat zelfs helemaal niet door.

Zo zaten we al 10 minuten op de menukaart van een hip restaurant te kijken, waar zoveel leuke gerechten op stonden dat we bijna niet konden kiezen, voordat we doorkregen dat er in geen enkel gerecht vlees of vis zat! Stond ook nergens, de naam van het restaurant, SAF, staat voor Simple Authentic Food. En dat was het!

Culi´s onder elkaar geven altijd places to be door en zo had ik mijn zinnen gezet op eten bij Ottolenghi. Het boek Plenty van kok Yotam Ottolenghi waarin groenten centraal staan is momenteel een van mijn favorieten en in zijn restaurant in Islington kun je naast eten afhalen ook eten. Na een half uur wachten konden we aan tafel en toen kon het feest beginnen: wat een kleuren, geuren en smaken! Als ik er nog aan denk!

Yotam is net als zijn vriend Sami opgegroeid in Israël, met zijn veelheid aan groenten, peulvruchten en granen. Vandaar dat deze producten dan ook heel belangrijk zijn in de gerechten. Maar de keuken van Ottolenghi is niet strikt vegetarisch, ook al mis je vlees of vis geen moment als je een van de groentegerechten eet.

Toen ik binnenkwam was dit mijn eerste aanblik, dat wil zeggen ongeveer de helft want ik kreeg er niet alles in een keer op. En daar moet je dan 3 of 4 dingen uit kiezen, alles gaat op één groot bord. Ik vond het moeilijk! Hieronder staat het recept van de gemengde groene bonensalade, zoals ik hem zelf thuis heb nagemaakt. Wij aten er desembrood bij. 

Gemengde groene bonensalade (4 personen)


250 g haricots verts
250 g peultjes
250 g diepvriesdoperwten, ontdooid
3 el milde olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
2 el gemalen koriander
1 tl mosterdzaad
1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd
1/2 citroen, 1 el schil dun afgeraspt
2 el dragon, fijngesneden
versgemalen peper, zout
hand kleine bietenblaadjes


Blancheer de haricots verts in ruim water 4 min, spoel ze koud en laat uitlekken. Blancheer daarna de peultjes 1 min. en dan de doperwten nog 1 min., spoel koud en laat uitlekken. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook, de koriander en het mosterdzaad 3 min. Knijp er van het vuur af de citroen licht over uit.Vermeng alle groenten  met de rode peper, de citroenrasp en de dragon  op een platte schaal, maak op smaak met peper en zout en lepel de lauwe dressing erover. Verdeel de bietenblaadjes over de bonen.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest