Als culi krijg ik regelmatig de vraag wat ik die avond ga eten. Ik twitter dat weliswaar regelmatig, maar de meeste collega’s doen of volgen dat niet, zodoende.

Ik geloof dat ik best vaak antwoord: couscoussalade. O, en hoe maak ik dat dan? Tja..weet je dat ik hem nog nooit twee keer hetzelfde gemaakt heb? Ik combineer restjes groenten, kaas, kruiden,..kortom ik doe maar wat. En hij is altijd lekker! Soms eten we er kippendijfilet bij, dan weer lamsvlees of, in het geval dat er veel kaas en noten in zitten, alleen Libanees brood.

Ik weet dat ik dat zo even makkelijk zeg, maar ook dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is.
Daarom toch een ‘recept’ , namelijk van mijn versie van gisteren. Wel met twee van mijn favoriete ingrediënten trouwens, namelijk granaatappelpitten en pistachenoten.

Ik hoop dat ik je hiermee inspireer om zelf ook te durven combineren. Gewoon kijken wat je in de koelkast en je voorraadkast hebt staan! Probeer er wel wat verschillende kleuren in te doen. Wedden dat er net als bij mij (bijna) niks overblijft?

 Couscoussalade (4 personen)


175 g couscous (middel grof)
1/2 blik artisjokharten, in vieren
1/2 blik zwarte boontjes, uitgelekt
6 mini maïskolfjes, overlangs in vieren
8 groene olijven met pesto, grof gesneden
8 mini-romaatjes, overlangs in vieren
extra vierge olijfolie
versgemalen peper, zout
1/ blokje schapenfeta, verbrokkeld
1/4 citroen, in stukjes
2 el granaatappelpitten
1 el gepelde pistachenoten
koriander en platte peterselie


Breng 2 dl water aan de kook, roer de couscous erdoor en laat 5 min. wellen. Haal de korrels los met een vork en laat iets afkoelen. Vermeng de artisjokharten met de boontjes, de maïskolfjes, olijven en de tomaten en roer er 2-3 el olie door. Maak op smaak met peper en zout. Schep er dan met beleid driekwart van de couscous door. Voeg dan de feta en de citroen toe en schep samen met de rest van de couscous door de salade. Schep er nog 1-2 lepels olie door, maal er nog wat peper en zout boven en schep de couscous in een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitten, de noten en de kruiden.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest