Bij warm weer is het belangrijk om goed te drinken. Ben je een beetje klaar met alleen water en houd je niet van frisdranken? Dan is zelfgemaakte ijsthee een heel goed alternatief. Ik maak hem al jaren naar recept van thee-expert Marion van den Blik van Betjeman & Barton, een van de beste theewinkels van Nederland. Nou ja recept..het is zo simpel dat je daarvan bijna niet kan spreken.

Je kunt ijsthee maken met elke losse thee waar je van houdt. Ik gebruikte biologische groene thee met citroen en gember. Lekker fris! Als je de thee ’s avonds maakt en in de koelkast zet, heb je elke dag verse ijsthee. Gebruik je zwarte thee en houd je niet zo van sterke thee, neem dan 1 1/2 liter water.

IJsthee (1 liter)


2 el losse thee
1 l koud water
1 el honing


Roer de thee met het water, en eventueel met de honing, om in een kan. Dek af en zet een nacht of een halve dag in de koelkast. Zeef de ijsthee door een theezeefje en serveer met verbena, munt, kamille, parten citroen of sinaasappel of met ijsblokjes met fruit of kruiden

Pin It on Pinterest