Je kunt wel stellen dat het al een tijdje volop zomer is, al is hij vandaag pas officieel ingegaan. Op deze warme dagen kun je niet genoeg drinken. Maar steeds water gaat ook wel eens vervelen, en in ijsthee heb je misschien ook niet altijd zin. Ik niet tenminste, ik heb af en toe behoefte aan wat pit. En dan zit je met ijskoffie goed. Onlangs maakte ik deze variant, die ik met je wil delen. Voor deze ijskoffie met kokosmelk moet je natuurlijk wel van kokos houden. Als je vanavond nog de koffie-ijsblokjes maakt, kun je morgen deze ijskoffie drinken.

IJskoffie met kokosmelk (4 glazen)


± 2 dl sterk gezette koffie
1 blikje kokosmelk (inh. 400 ml), gekoeld
honing of rietsuiker
1 el geraspte kokos


Laat de koffie afkoelen en verdeel hem over de holtes van een ijsblok-bakje. Zet minimaal 4 uur in de vriezer. Verdeel de kokosmelk over 4 glazen. Doe in elk glas 4 koffie-ijsblokjes en zoet eventueel met honing of suiker. Bestrooi met kokos en serveer direct.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest