Ik kan enorm genieten van een glaasje ijskoude limoncello op een zomeravond. Er zijn veel merken te koop, maar mijn favoriet is Fiorito. Het leuke is dat deze limoncello op ambachtelijke wijze wordt gemaakt in Nederland door de broers Fiorito naar oud familierecept van hun Siciliaanse familie. Hij is fris maar zacht van smaak en dat laatste komt door het gebruik van de biologische citroenen ‘Limone di Siracusa IGP’ én doordat ze met de hand worden geschild.

Naast de versie met een alcoholpercentage van 31% is er een low-alcohol variant met 14,5% alcohol: LI Limoncellow. Deze heb ik ooit gekregen en ik vind hem echt heel lekker. Je mist de alcohol zeker niet. Om er eens iets anders mee te doen dan zo drinken maakte ik er waterijsjes van. Een likeurtje op een stokje dus eigenlijk, en alleen voor volwassenen! Leg ze dus niet tussen de ijsjes voor de kinderen.

Door de low-alcohol versie te gebruiken en hem te vermengen met water en citroensap krijg je toch mooie ijsjes. Je moet ze wel meteen opeten, want ze smelten snel en daarom serveer ik ze in glaasjes. Dan kun je het smelt’water’ gewoon opdrinken.

 

Limoncello-ijsjes (6-8 stuks) 


250 ml water
125 g suiker
sap van 1 citroen
125 ml LI Limoncellow*
extra nodig: vorm voor 6 of 8 ijslolly’s, houten stokjes


Verwarm het water met de suiker en laat al roerend de suiker oplossen. Het hoeft niet te gaan koken. Laat 5 min. afkoelen en roer er dan het citroensap en de limoncello door. Laat helemaal afkoelen. Roer het mengsel nog een keer goed door en schenk het dan in de vormpjes. Zet 1 uur in de vriezer en steek er dan de stokjes in. Laat in nog minimaal 8 uur door en door bevriezen. Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze direct, in kleine glaasjes.

*Fiorito is te koop bij slijterijen w.o. Gall & Gall, bij Albert Heijn en via diverse dranken-webshops

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest