Van dagen als deze moet je optimaal profiteren. Na het werk lekker samen in de tuin, op je balkon of terras zitten met een koel drankje om de dag door te nemen is een fijne start van een lange avond! Daarom vandaag twee keer een tuinaperitief, een met en een zonder alcohol. Maar allebei even feestelijk en daarom ook heel geschikt voor een tuinfeest of etentje met vrienden of familie. Santé!

Kies voor het eerste aperitief een aromatische rosé die naar zacht rood fruit smaakt, zoals bijvoorbeeld Domaine Saint Martin van de Hema. Deze Côtes du Rhône wordt in het Zuidfranse departement Gard door Rutger en Angélique Grijseels gemaakt van Syrah en Grenache druiven. Leg hem koel weg en schenk de wijn in tumblers. Laat een paar frambozen in de wijn glijden en zet er op maat geknipte rietjes in.

Water saai? Niet met deze bijzondere ijsblokjes. Leg bijvoorbeeld bessen, druiven, kleine takjes verveine of kleinbladige munt, eetbare bloemetjes of zelfs kleine rode pepertjes in in een ijsblokjesvorm. Kies gewoon je eigen favorieten. Vul aan met mineraalwater en vries in. Ik koos voor  licht bruisend mineraalwater en een mix van alle blokjes, maar natuurlijk kun je een keuze maken. Ook in vruchtensap lekker, en met de ijsblokjes met een pepertje geef je een glas tomatensap letterlijk een oppepper!

Pin It on Pinterest