Krijg je vanmiddag bezoek of heb je gewoon zelf zin in iets lekkers bij de koffie, zoals ik? Maak dan deze taart met filodeeg uit de vriezer, zomerfruit en vanilleroom. Ik had zelf nog een rest banketbakkersroom staan, maar met vanillevla gaat het ook. Heb je geen filodeeg in huis, gebruik dan bladerdeeg. En natuurlijk kun je ook een aardbeien- of frambozentaart maken.

Deze taart is heerlijk fris én…in een half uurtje klaar! Je haalt er 6-8 punten uit. Gebruik een goed scherp mes en een taartschep en zet niet te veel kracht. Mocht je iets overhouden, bewaar de taart dan afgedekt in de koelkast.

Snelle zomertaart met perziken


5 plakjes filodeeg
30 g boter, gesmolten
3 rijpe perziken of nectarines
banketbakkersroom of vanillevla
poedersuiker


Laat het deeg op kamertemperatuur ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (gewone elektrische stand) Halveer de perziken, trek het vel er met een puntig mesje af en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Vet een lage taartvorm in met gesmolten boter en leg er een vel filodeeg in, met overlap. Bestrijk het deeg met boter en leg er verspringend een vel op, bestrijk dit ook met boter. Ga zo door tot deeg en boter op zijn. Bak de bodem in 10 min. lichtbruin en knapperig in het midden van de oven. Laat hem 15 min. afkoelen en vul de bodem dan met de room of de vla. Leg de perzikschijfjes er in cirkels op en vul het midden eventueel op met wat frambozen. Zeef er poedersuiker boven.

Pin It on Pinterest