Op de redactie komen we soms om in taart, snoepjes en koekjes. Die worden of bezorgd, of er is iemand jarig. Vooral in deze tijd zijn er veel jarigen, waaronder ik. Daarom heb ik een paar jaar geleden besloten om voortaan op fruit te trakteren. Pittig fruit welteverstaan. En omdat het een enorm succes is en iedereen altijd het recept wil hebben, daarom twee van mijn favoriete pittige fruitsalades! Een prima combi en ze staan dan ook samen op de foto.

Watermeloen-fetasalade met pinda’s 


1/4 krop ijsbergsla
1 watermeloen, zachte kern met pitten verwijderd
200 g schapenfeta
versgemalen peper, zout
5 el dry roasted pinda’s
bosje koriander of platte peterselie
bosje munt
voor de dressing
4 el sweet chilisaus
2 el Japanse sojasaus
stukje vers gemberwortel, geraspt
2 el limoensap
1/2 el sesamolie
2 el arachide- of zonnebloemolie


Klop of schud de ingrediënten voor de dressing door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Snijd de sla in hele dunne reepjes en de watermeloen in stukken. Verdeel ze over een platte schaal en verkruimel de feta erboven. Maal er peper en zout boven. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de pinda’s. Knip er royaal koriander en munt boven.

Pittige ananassalade


2 verse ananassen, harde kern verwijderd
pitten van 1 granaatappel
bosje koriander
voor de dressing
2-3 el granaatappelmelasse (Turkse en Marokkaanse winkels)
2-3 el sweet chilisaus
2 tenen knoflook, uit de pers
1/2 rood pepertje, in ringetjes
versgemalen peper, zout

Snijd de ananas in stukken en leg ze op een platte schaal. Klop of schud de ingrediënten voor de dressing door elkaar en maak hem op smaak met peper en zout. Lepel driekwart van de dressing over de ananas en verdeel de granaatappelpitten erover. Knip er royaal koriander boven. Geef de rest van de dressing er apart bij.


Pin It on Pinterest