Spruitjes zonder spruitjeslucht, het kan! Hoe? Door ze kort voor te koken en daarna te roerbakken. Simpel, snel klaar en met als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens mooi groen blijven en de voedingsstoffen optimaal bewaard blijven. Wat je noemt een win-win situatie.
Spruitjes met pistachenoten & citroen uit de wok (4 personen)
800 g spruitjes
2 el milde olijfolie
1 teen knoflook, in dunne plakjes
2 volle el gepelde pistachenoten
sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper, zout
blaadjes van een paar takjes munt
Halveer grote exemplaren en kook alle spruitjes 3 min. voor in ruim kokend water. Giet ze af door een vergiet. Verhit de olie in een ruime wok en roerbak hierin de spruitjes 2-3 min. Voeg na 2 min. de knoflook en de pistachenoten toe. Schep om en blus af met het citroensap. Warm nog een keer goed door. Maal er royaal zwarte peper boven, maak eventueel op smaak met zout en garneer met munt.
Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.
Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette