Ken jij ze al, de pizzabodems van Magioni? Het zijn koelverse bodems, ontwikkeld en gemaakt in Nederland. Ze bestaan voor 40% uit groenten, de overige 60% bestaat uit bloem, rijstebloem, plantaardige olie, gist en zout. Ze leveren een stuk minder calorieën en zijn minder zwaar dan reguliere pizzabodems. Toch worden ze heerlijk knapperig en dat vind ik essentieel. Je kunt kiezen uit een bodem op basis van bloemkool, rode biet, courgette en pompoen. Ik koos voor de courgette-bodems.

Leuk bijkomend voordeel is dat je alleen al met de bodem 70 gram groenten binnen krijgt. Dus als je ze royaal belegt met groenten zit je al snel aan de minimale 200 gram per dag. Je vindt ze in het koelvak bij Albert Heijn, Dekamarkt, Jumbo en Plus en bij en aantal groothandels, zoals Sligro. Invriezen kan ook en dan blijven ze een maand goed. Ik heb ze tegenwoordig standaard in huis.

Ik volgde de tip op de verpakking op om de bodems eerst 3 minuten af te bakken en ze daarna pas te beleggen. Zo voorkom je dat de bodems papperig worden.

Courgettepizza met groene asperges & ham (2 stuks)


paar takjes basilicum + extra om te garneren
1/2 blikje tomatenblokjes, uitgelekt
1/2 bos groene asperges, overlangs gehalveerd
2 courgette-bodems (Magioni)
4 grote plakken geroosterde ham
hand ontpitte Kalamata olijven
1 bol (biologische) mozzarella
vers gemalen zwarte peper
extra vierge olijfolie


Verwarm de oven voor op 220°C. Roer de basilicum door de tomatenblokjes. Kook de asperges in ruim water 3 min. en laat uitlekken. Bak de pizzabodems 3 min. onbelegd  voor. Scheur intussen de ham en de mozzarella in grove stukken. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel de asperges, de ham en de olijven erover. Bak de pizza’s 8 min., haal ze uit de oven en leg de mozzarella erop. Bak nog 3 min. zodat de kaas net smelt. Maal royaal peper over de topping, garneer met basilicumblaadjes en bedruppel met olijfolie.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest