Ik ben geen grote fan van broccoli. Het is een heel gezonde groente, dat weet ik natuurlijk wel. Broccoli is rijk aan belangrijke mineralen als kalium, calcium, fosfor, magnesium en aan vitamine C en B11 en levert slechts 30 kcal per 100 g.

Als ik broccoli koop dan doe ik er echt iets mee om de wat ik noem “veilige ” smaak een beetje op te peppen. Ik maak dan bijvoorbeeld deze versimpelde versie van Ottolenghi met knoflook en rode peper. De dressing met gebakken knoflook en rode peper, gaat warm door de broccoli en geeft hem pit. De geroosterde amandelen geven een fijne bite.

Pittige broccoli met geroosterde amandelen (4 personen)


750 g broccoli, in roosjes
4 el extra vierge olijfolie
2 grote tenen knoflook, in plakjes

1-2 rode pepers, in ringetjes
sap van 1/2 citroen
vers gemalen peper, zout
2 el amandelschaafsel


Kook de broccoli in de stoomoven of in ruim water met zout beetgaar in ± 2 min. Spoel koud in een vergiet en en laat uitlekken. Verhit de olie op de laagste pit en fruit hierin de knoflook zonder dat deze kleurt. Voeg de rode peper toe en fruit 1 min. mee. Doe de broccoli in een schaal en schep de warme olie erdoor. Voeg het citroensap toe en maak op smaak met peper en zout. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat 15 min. afkoelen. Schep de broccoli nog een keer om en bestrooi met de amandelen.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest