Nederland heeft een wereldprimeur: groentetortilla’s, met in de tortilla zelf 45% groenten. Ze zijn een goede bron van vezels en leveren 30% minder calorieën dan gewone tortilla’s. No Fairytales is de naam van het merk en van de Nederlandse start-up, waarvan founder Bernadette Kooijman 2 jaar werkte aan de ontwikkeling van de vrolijk gekleurde wortel- en bietentortilla’s.

De wortel is duidelijk terug te proeven in de wrap, erg lekker! Ik vulde hem met pittig gehakt en had zo een complete maar lichte avondmaaltijd met lekker veel groenten. Je kunt de vulling milder maken door minder rode peper toe te voegen en uiteraard kun je het gehakt vervangen door een vegetarische versie.

Worteltortilla met pittig gehakt (4 personen)


4 worteltortilla’s*
2 kropjes little gem sla, blaadjes losgehaald en dikke nerven verwijderd
voor de vulling
200 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
1 rode paprika, in stukjes
1 teen knoflook, in plakjes
1 rood pepertje, in ringetjes
250 g kers-tomaten, gehalveerd
1 blikje tomatenblokjes
vers gemalen peper, zout
citroensap
blaadjes van een paar takjes platte peterselie en munt
extra vierge olijfolie


Bak voor de vulling het gehakt rul. Roer de paprika, de knoflook en de rode peper erdoor en bak 1 min. omscheppend op lage pit. Voeg driekwart van de tomaten toe en bak 2 min. mee. Schep de tomatenblokjes erdoor en laat met het deksel op de pan 5 min. sudderen. Druk alle tomaten wat platter en laat in open pan inkoken tot een dikke saus. Maak hem op smaak met peper, zout en citroensap. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg ze met slablaadjes en verdeel de vulling en de rest van de tomaten erover. Bedruppel met wat olie en bestrooi met de peterselie- en muntblaadjes.

*te koop bij Albert Heijn, Jumbo en Deen in het koelvers-vak

 

Pin It on Pinterest