Ik meldde al dat de Happy Easterbox van Streekbox goed gevuld was. En daarom vandaag nog een recept dat je met de ingrediënten kunt maken: Eggs Benedict. Het recept staat in het receptenboekje. Er zijn heel wat variaties mogelijk en er doen evenzoveel verhalen de ronde over de herkomst. De meest voorkomende is deze:  op een lentemorgen in 1894 zat effectenmakelaar Lemuel Benedict in het New Yorkse Waldorf Hotel met een enorme kater in de ontbijtzaal. Hij wist niet wat hij van de kaart moest kiezen en gaf opdracht om een gerecht te maken met al zijn favoriete ingrediënten:  eieren, bacon, beboterde toast en Hollandaise saus. De chefkok vond het zo’n geweldige combinatie dat hij dit gerecht op de menukaart van het hotel zette.

Mijn Eggs Benedict bestaan uit gepocheerde eieren met gerookte zalm, rucola en dille op dik gesneden geroosterd brood. In plaats van zalm kun je dit gerecht ook prima maken met de heerlijke procureur of ham uit de box. Ikzelf vind het met de Hollandaise saus erbij erg machtig maar als je hem erbij wilt maken kan dat natuurlijk.

Eieren pocheren is even een handigheidje. Wil je het op een hele makkelijke manier doen, bekijk dan even dit filmpje van Culy.nl.

Ik probeerde het vandaag uit en het ging fantastisch! De eieren zijn als je ze uit het plastic haalt, aan de bovenkant een beetje geplooid. Daar zie je niets van als je ze, net als ik, met die kant naar beneden op de rucola legt.

Heb jij ook zin in de rijkgevulde paasbox? Je kunt hem nog bestellen tot en met 30 maart, 23.59 uur!

Eggs Benedict (4 personen)


4 eieren
2 dikke sneden brood
4 plakjes gerookte zalm
pluk rucola
paar takjes dille, fijngeknipt
vers gemalen zwarte peper, fleur de sel


Pocheer de eieren zoals je ziet in het filmpje. Rooster intussen het brood en snijd de boterhammen doormidden. Beleg ze met de zalm en leg er wat rucola op. Leg de eieren met de geplooide kant naar onder op de rucola en maal er peper naar smaak boven. Bestrooi met bijzonder zout, zoals fleur de sel of in mijn geval, met zeezout met stukjes citroenschil. Serveer meteen.

Pin It on Pinterest