Van de verjaardag van mijn zoon had ik nog wat dingen over en omdat ik even ‘uitgekookt’ was combineerde ik die de dag erop in deze super makkelijke en vooral snelle broodpizza. Geen afwas ook, dus wat wil je nog meer.

De basis is een klein Turks brood, het beleg kan van alles zijn wat je nog in huis hebt. Met een groot brood en iets meer beleg heb je genoeg voor 4 personen, Ook leuk om samen met kinderen te maken!

Ikzelf vind het heerlijk om er aan tafel nog wat olijfolie met rode pepertjes over te druppelen, maar gewone olijfolie is ook heerlijk.

No was broodpizza (2-3 personen)


1 klein Turks brood
1 potje kant-en-klare tomatensaus
4 tomaten, in plakken
vers gemalen zwarte peper
gedroogde oregano
4 plakken ham, kleiner gescheurd
1 paprika, in dunne halve ringen
1 rolletje mozzarella maxi per caprese (250 g) of 2 bolletjes mozzarella, in dunne plakken
handje Kalamata olijven
extra vergine olijfolie
paar takjes basilicum (en oregano)


Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Halveer het brood overlangs en rooster het met de snijkanten naar boven 10 min. in de oven. Bestrijk de broodhelften royaal met saus en verdeel de tomaten erover. Maal er peper boven en bestrooi met wat oregano. Verdeel de ham en de paprika erover en leg de mozzarella en de olijven erop. Druppel er olie over en zet de pizza’s 15 min. in de oven tot ze knapperig zijn. Schakel dan de grill in op de hoogste stand en laat de pizza’s in de oven staan tot de kaas smelt en heel licht kleurt. Bestrooi uit de oven met de kruiden en serveer direct.

Pin It on Pinterest