Vis en linzen zou je misschien niet zo snel combineren. Ik was aanvankelijk ook sceptisch. Maar toch pakte deze curry met kabeljauw en groene linzen verrassend goed uit.

Ik had nog een restje gekookte mosselen over en dat ging ook in de curry. De (biologische) linzen nam ik eervorig jaar mee uit de Haute-Provence, de streek waar mijn ouders lange tijd woonden. Ze zijn nootachtig van smaak. Het mooie van linzen vind ik dat je niet hoeft te weken!

Ik vind het het lekkerst om naanbrood bij de curry te eten. Daarmee kun je alles tot de laatste druppel opdippen. Maar je kunt er ook prima  geurige basmatirijst of pappadums bij serveren.

Dit heb je nodig voor de vis-linzencurry (4 personen)

200 g groene linzen
versgemalen peper, zout
± 700 g kabeljauwfilet, vers of diepvries, ontdooid
2 el zonnebloem- of arachideolie
3 el rode currypasta
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode peper, fijngehakt
1 blik Fairtrade kokosmelk (inh. 400 ml)
250 g diepvriesspinazie
restje gekookte mosselen of grote garnalen
bosje koriander, grof gesneden

En zo maakt je het 

Was de linzen onder koud water en kook ze in 600 ml water met zout in ± 20 min. gaar. Laat uitlekken. Maal peper en zout naar smaak boven de vis. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de currypasta, de knoflook en de helft van de rode peper omscheppend op middelhoge pit. Leg de vis in de pan en schenk de kokosmelk erbij. Laat met het deksel op de pan 10 min. stoven. Roer de spinazie en de helft van de koriander erdoor en warm goed door. Schep de curry in verwarmde borden en bestrooi met de rest van de rode peper en de koriander. 

 

Pin It on Pinterest