groenten, hoofdgerecht, vegetarisch

Aubergine-kiprolletjes met mozzarella & tomaat

Onlangs waren we een paar dagen in België en op de terugweg deed ik boodschappen bij de supermarkt in het dorp. Het aanbod is toch altijd net even anders dan bij ons. Zo kocht ik o.m. een parelhoen, frisse waterkers, Romanesco bloemkool en een hele mooie aubergine-bol: een Ronde de Valence. Hij werd voor het eerst gekweekt in, dat zal je niet verbazen, de Zuid-Franse stad Valence.

Aubergines bevatten bèta-caroteen, B-vitamines, foliumzuur, veel kalium en aardig wat magnesium, fosfor en calcium. Vind je aubergine bitter? Bestrooi de plakken of stukken dan met zout, laat 15 min intrekken en spoel af. Je kunt aubergine niet rauw eten.

Ik had de bol uit kunnen hollen, vullen met een gehaktmengsel en in de oven kunnen laten garen, maar ik had nog kip in huis en daarom maakte ik er deze rolletjes mee. Heel lekker in combinatie met de nootachtige quinoa!

Aubergine-kiprolletjes met mozzarella & tomaat (4 personen)


1 Ronde de Valence of gewone aubergine
150 g quinoa*
4 stukken kippendijfilet
vers gemalen peper, zout
2 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 blikje tomatenblokjes
1 tl Provençaalse kruiden
scheut droge witte wijn
1 bol mozzarella, in plakken
platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine-bol in 8 plakken of gewone in 8 lengteplakken en blancheer deze 3 min. Laat uitlekken. Koop de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kip-stukken in de lengte. Maal er peper en zout boven. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook. Braad de rolletjes rondom aan, temper het vuur en voeg een scheut water toe. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.

Verwarm intussen de tomatenblokjes met de kruiden en laat inkoken op middelhoog vuur. Wikkel elk kip-stukje in een plak aubergine en rol op. Wikkel lengteplakken met overlap om de kip. Leg de rolletjes met de naad naar onder in een passende ovenschaal. Schenk de wijn erbij en leg de mozzarella op de rolletjes. Zet de rolletjes 5-8 min. in de oven of tot de kaas net smelt. Schep op verwarmde borden een lepel quinoa en leg er twee rolletjes bij. Lepel de tomatensaus erover en knip er wat peterselie boven. Druppel er olijfolie omheen.

*als je absoluut glutenvrij moet eten, kijk dan goed op de verpakking of deze quinoa het glutenvrij-symbool heeft. Dat is namelijk niet altijd het geval

Je vindt dit wellicht ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter