Zevenblad in de tuin? Mooi zo! Buig deze plaag positief om en maak er pittige pesto van. Met munt maak je de smaak iets milder. Door de ingrediënten te malen in een vijzel, haal je er de beste smaak uit. Maar in een hakmolentje gaat het ook. Je kunt ook andere noten gebruiken, of variëren met de kaas.
Deze pesto gebruik je net als gewone pesto, als smaakmaker in sauzen, dressings, soepen of bij broodbeleg, of met brood om te dippen bij een drankje.
Zevenbladpesto
2 tenen knoflook
50 g walnoten
75 g zevenblad
25 g muntblad
6 el extra vierge olijfolie
stukje Parmezaanse kaas
vers gemalen peper, zout
Maal de knoflook en de walnoten grof in een vijzel. Voeg het zevenblad en het muntblad toe en maal alles zo fijn mogelijk. Roer er dan geleidelijk de olie bij. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak boven en maak op smaak met peper en zout. Schep de zevenbladpesto in een brandschoon potje en schenk er een laagje olie op. Bewaar in de koelkast.
Extra snel-tip
Maal de knoflook, de noten en de kruiden grof in een hakmolentje en voeg de olie toe. Laat nogmaals draaien en voeg de kaas toe. Maak op smaak met peper en zout.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Judith Baehner