Ik ga onverminderd door met mijn mossel-kookmarathon. Vandaag is het de beurt aan mosselen met pasta. Een misschien niet zo voor de hand liggende combinatie, maar erg lekker.

Ik maakte er pittige mosselen van en ik gebruikte daar een saus voor die ik regelmatig maak, met pompoen, tomaat en spek, die ik ooit in Londen at.

Ik combineerde deze saus met smaakmakers die ook goed bij mosselen passen, te weten pastis en rode peper. Je kunt er nog wat kaas boven schaven, maar persoonlijk vind ik hem zonder eigenlijk lekkerder.Alleen nog wat olijfolie is voor mij voldoende.

Het is weer genieten! Je hebt dit gerecht bovendien in 20 min. op tafel.

Pittige mosselen met pasta (4 personen)


2 el milde olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
paar takjes bladselderij
50 g spekreepjes
3 paprika’s uit pot, in reepjes
1/2 pompoen, ongeschild en in blokjes
scheut Pastis
1 blikje tomatenblokjes
1 verkruimelde gedroogde rode peper
versgemalen zwarte peper, zout
2 kg mosselen, kapotte exemplaren verwijderd
250 g tagliatelle
extra vierge olijfolie


Verhit de olie in een mosselpan en fruit hierin de knoflook. Voeg wat geknipte selderij en het spek toe en bak 2 min. omscheppend. Doe de paprika en de pompoen toe en bak nog 3 min. omscheppend. Blus af met de Pastis. Roer de tomatenblokjes en de rode peper erdoor en laat 3 min. zachtjes koken. Maak op smaak met peper en zout. Doe de mosselen erbij en schud om. Laat 10 min. koken of tot alle mosselen open zijn. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd. Laat kort uitlekken en schud direct om met wat olie. Verdeel de pasta over verwarmde borden en schep de saus erop. Bestrooi met geknipte selderij en maal er royaal zwarte peper boven. Druppel er olie omheen. Lekker met een groene salade.

De mosselen voor dit gerecht werden gesponsord door het Mosselkantoor

Morgen op mijn blog: waterzooi met mosselen

Pin It on Pinterest