En ja, voor de derde dag op rij staan er mosselen op het menu. Saai? Nee zeker niet. Vandaag gaf ik een Oosterse draai aan de mosselen en ik moet zeggen: het ziet er misschien niet zo heel mooi uit, maar lékker!

Dus ik zou zeggen: probeer deze mosselcurry eens. Pittig door de rode currypasta en de rode peper, maar toch ook weer zacht door de kokosmelk.

Ik heb de mosselen gewoon bij de supermarkt gehaald, omdat de visman dicht was. Maar ze smaakten erg goed. Dus dat maakt mosselen eten voor iedereen haalbaar.

Bij deze curry aten we emping, een soort kroepoek van melindjo-noten. Ik kon namelijk geen pappadums krijgen, de knapperige Indiase crackers op basis van linzenmeel die ik er graag bij had willen geven. Maar ook een aanrader voor erbij hoor, de emping! En heb je grote eters aan tafel, dan kun je er wat basmatirijst bij koken.

Mossselcurry (4 personen)


2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, in plakjes
2 el rode currypasta (pot)
200 g sugarsnaps
300 g losse diepvries spinazieblaadjes
200 ml kokosmelk
2 kg mosselen
1 rode peper, in ringetjes
1 bosje koriander


Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook. Roer de currypasta erdoor en fruit 1 min. mee. Voeg dan de sugarsnaps en de spinazie toe en bak 2 min. omscheppend. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Leg de mosselen en de helft van de rode peper erop en laat 8 min. koken onder af en toe omschudden, of tot alle schelpen open staan. Gooi mosselen die nog dicht zijn of met een kapotte schelp weg. Schud de rest van de rode peper erdoor en knip er royaal koriander boven. Serveer met emping.

Morgen maak ik van de rest van de mosselen een heerlijke tapa: mosselkroketjes

De mosselen voor dit gerecht werden gesponsord door het Mosselkantoor

Pin It on Pinterest