Op nog geen drie, vier uur van Nederland rijden ligt Luxemburg, een klein land met vele gezichten. Niet alleen de hoofdstad met zijn musea, mooie winkels en vele bars en restaurants is de moeite waard, je vindt er ook prachtige natuur en eeuwenoude vestingstadjes. Ideaal voor een lang weekend of korte vakantie!

Op uitnodiging van Visit Luxemburg bezocht ik de stad Luxemburg en het Mullerthal, oftewel Luxemburg’s Klein Zwitserland. In het rotsachtige gebied met dichte bossen en riviertjes zijn veel burchten te bezoeken, zoals die van Beaufort. Een rondleiding wordt afgesloten met een likeurproeverij. Geen straf natuurlijk! Sinds 1930 wordt van de zwarte bessen uit de gebieden rondom kasteel Beaufort in de eigen kelders een ambachtelijke, dieprode likeur gemaakt met een alcoholpercentage van 20%: Cassero. Ik proefde hem puur: een likeur met een super fruitige, volle smaak. Klik hier voor een verslag van mijn bezoek

Cassero puur is lekker on the rocks, of gemixt met cava, prosecco of een crémant in een kir of met champagne in een kir royal. Met licht bruisend mineraalwater en veel ijsblokjes maak je er een longdrink mee.
Ik nam een flesje mee naar huis en daar maakte ik er deze cocktail mee. Geen toeval, want het is een combinatie van een aantal van mijn favoriete dranken. De bevroren frambozen dienen als koelelementjes maar geven de cocktail ook een extra fruitige smaak Santé!

Cassero-cocktail (1 glas)


60 ml Noilly Prat of andere droge vermouth
35 ml gin
15 ml Cassero of crème de cassis
2 ijsblokjes
paar bevroren frambozen


Schenk alle dranken in een cocktailshaker en voeg de ijsblokjes toe. Schud goed door elkaar en zeef de cocktail boven een klein glas. Leg de frambozen in het glas en serveer direct.

 

Pin It on Pinterest