Foodies hebben, net als andere groepen, hun eigen verzameling termen en begrippen om zich te onderscheiden van de rest: foodlingo dus. Voor buitenstaanders vaak volstrekt abacadabra!
Weet jij bijvoorbeeld wat een Zelfworster, een God shot of Izakaya is?

Regelmatig komen er weer nieuwe begrippen bij trouwens. Het is soms bijna niet bij te houden en daarom ben ik zo blij met het nieuwe boek van Marjan Ippel. Marjan is foodtrendanalist en verklaart de door haar tijdens de vele tochten langs (pop-up) horeca, supermarkten, online en offline verzamelde begrippen in de Foodlingo Bijbel. Een culinair trendwoordenboek, uitgegeven door Talkin’ Food®. Talkinfood.nl is de website die Marjan oprichtte waarop je alles lunt lezen over trends in eten en drinken.

 Eén van de leukste woorden in het boek vind ik Gourmetpopcorn. Na de hamburger, die een zeer hoog culinair niveau kreeg door hem te maken van vlees van gemasseerde koeien en te toppen met truffel, kaviaar of eendeleverkrullen en zo gourmetburger ging heten, moest ook de ordinaire popcorn eraan geloven. Na Amerika kun je nu ook in Londen en Amsterdam bij je biertje popcorn bestellen overdekt met ahornsiroop, chiliflakes of gourmetzout of met de smaak van pinot noir of vanille.

De Foodlingo Bijbel is een topcadeau voor een bevriende foodie, of voor jezelf natuurlijk! Prijs: € 19,95.

Pin It on Pinterest