Soms kunnen recepten zo simpel, maar ook zo ontzettend lekker zijn! Ze ontstaan meestal door toeval, zoals deze galette met appel. Ik had nog een restje deeg van mijn citroentaart over en had een paar appels liggen die op moesten. Een goed idee voor als je snel even iets lekkers wil bakken. Met een restje ander deeg gaat het ook. Of je legt een paar plakjes kant-en-klaar deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde dunne lap.

Je kunt ook variëren met het fruit: peer, perzik of abrikozen zijn ook geschikt. In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of pecannoten nemen.

Galette met appel (4 personen)


restje deeg
3 appels, in plakjes
2 el citroensap
3 el rijke vanillevla
hand walnoten, grof gehakt
2 el maple syrup


Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en zet koel weg. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de appelplakjes 3 min. in het citroensap. Bestrijk het deeg met de vla en verdeel de appel erover. Bestrooi met de noten en lepel er 1 el van de maple syrup over. Bak de galette 30 min. in de oven. Laat hem 10 min. afkoelen en lepel de rest van de syrup over het taartje. Laat afkoelen en snijd in punten.

Pin It on Pinterest