Het komt steeds meer op: koken uit een doos of een box. Alle ingrediënten voor de maaltijden voor een aantal dagen inclusief recepten, aan huis bezorgd. Dat wil je als foodie natuurlijk wel eens uitproberen! Ik koos (in 2015) voor de Veggiebox van Streekbox. Streekbox is anno 2018 overgenomen door Ekomenu.

Versboxen zijn naar mijn idee een uitkomst voor mensen op drukke dagen. Je hoeft niet na te denken en alles is in huis. Alles is afgepast, maar er blijft daardoor ook niets over. Het scheelt daarom tijd en geld maar is ook een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan. Ook denk ik dat je door de net even andere ingrediënten en recepten op nieuwe gerechten komt, die je zelf niet zo snel zou maken. Iedere week is de inhoud anders.

Ik maakte deze tagliatelle met paddenstoelen & walnoten met de voor ons nieuwe volkoren tagliatelle. Stevig en een beetje nootachtig van smaak, waardoor hij goed combineert met de saus. De shiitake en de aubergine zijn een beetje vlezig en daardoor mis je vlees of vis geen moment. Eigenwijs als ik ben, heb ik het recept een beetje aangepast. Een heerlijk vegetarisch pasta-gerecht!

Tagliatelle met paddenstoelen & walnoten (3 personen)


250 g volkoren tagliatelle
klontje boter
60 g walnoten
3 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
200 g shiitake, in vieren
200 g champignons, in vieren
1/2 courgette, in kwart plakken
1 kleine aubergine, in kwart plakken
1 el balsamicoazijn
1 blikje tomatenblokjes (inh. 400 g)
vers gemalen zwarte peper , zout
paar takjes platte peterselie, fijngesneden
(geraspte) Parmezaanse kaas


Kook de tagliatelle in ruim water beetgaar in 9 min. Giet af en schud direct om met de boter. Rooster intussen de walnoten in een droge wok of diepe koekenpan en houd apart. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de knoflook zonder dat deze kleurt. Bak de paddenstoelen 2 min. omscheppend, voeg dan de courgette en de aubergine toe en bak 3 min. omscheppend mee. Blus af met de balsamico en schep de tomatenblokjes erdoor. Laat op middelhoog vuur iets inkoken en maak op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden, maal er peper boven en schep de saus erop. Bestrooi met de walnoten en de peterselie. Bestrooi met Parmezaanse kaas of schaaf wat kaasflinters boven het bord. Bedruppel rondom met olie.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

 

Pin It on Pinterest