Of ik zin had in een persreisje naar Tenerife, vroeg mijn collega een paar weken geleden. Prima, zei ik. Bleek het dus om een Relax & Wellbeing reis van 6 dagen op kosten van het Spaanse Verkeersbureau te gaan! Je leest mijn complete verhaal begin volgend jaar in Margriet, maar de lekkere recepten deel ik alvast hier.

Tenerife is het grootste Canarische eiland en ligt zo’n 200 km uit de West-Marokkaanse kust. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden een populaire vakantiebestemming, want er komen 5 miljoen toeristen per jaar. Dat is 5 keer zoveel als er bewoners zijn! Na een boottocht waar ik samen met mijn medereizigers Ank en Jeroen en gids José zowel walvissen als dolfijnen spotte, kregen we een heerlijke lunch bij Masía del Mar in La Caleta. Het hoofdgerecht was deze zeebaars van de grill met een speciale, warme topping op een bedje van gefrituurde aardappelen. Even smoezen met de chef en ziehier het recept! Een simpele, maar bijzonder lekkere manier om witvis eens op een andere manier op tafel te zetten.

Gegrilde zeewolf à La Masía del Mar (4 personen)


3 el milde olijfolie
450 g aardappelschijfjes
4 x 125 g zeebaarsfilets met vel of andere stevige witvis
vers gemalen peper, zout
extra vierge olijfolie
1 el sherryazijn
2 el vers geperst citroensap
4 tenen knoflook, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 rood pepertje, fijngesneden
platte peterselie, grof gesneden


Verhit de milde olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes op laag vuur lichtbruin en gaar. Houd ze warm. Wrijf intussen de vis in met peper en zout en bestrijk met extra vierge olie. Leg de filets met de velkant naar onder op een hete grill-plaat  of in een grill-pan. Bak ze 4 min.,  keer de filets en bak op de andere kant ook nog 3 min. Leg de vis op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met de azijn en het citroensap en vouw losjes dicht. Verhit 2 el extra vierge olie in een klein koekenpan en fruit hierin de knoflook, de paprika en de rode peper op laag vuur zonder dat ze kleuren. Roer er peterselie naar smaak door. Verdeel de gebakken aardappelen als vier “eilandjes” over een verwarmde schaal en leg de vis erop. Lepel de warme dressing over de vis en serveer direct. Maal er nog wat peper boven. Lekker met een gemengde salade van kropsla,  geschaafde witte kool, blokjes biet, parten tomaat en avocado, zwarte en groene olijven met een vinaigrette met sherryazijn.

 

Pin It on Pinterest