Dit lekkere bananenbrood is bij ons favoriet. Veel bananenbroden lijken meer op cake en zijn me al snel te zoet. In dit brood zorgen bananen en dadels voor zoetheid, die ik opfriste door er ook appelmoes door te doen. Doordat je dit alles pureert tot een smeuïge massa werkt deze net als boter. En daardoor is het dus niet alleen heel lekker maar ook vegan! Heerlijk bij koffie en thee, maar het is ook een uitkomst voor snelle ontbijters.

Het vegan bananenbrood blijft tot 5 dagen goed in de koelkast, maar dat haalt het bij ons niet. Invriezen kan ook. Snijd het brood dan eerst in plakken, laat deze bevriezen op een plaat en verpak ze dan in een zak. Dan pak je per keer wat je nodig hebt en is het altijd vers.

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor het vegan bananenbrood

zonnebloemolie
200 g zelfrijzend amandelbakmeel
150 g volkoren speltmeel
1 el koekkruiden
3 grote bananen
150 g grove appelmoes, zelfgemaakt
100 g ontpitte dadels
3 eieren (M)
100 g ongezouten noten naar keuze, grof gehakt
dadelstroop
extra nodig; cakevorm van ± 30 cm, bakpapier, keukenmachine

En zo maak je het 

Verwarm de oven voor op 180°C (onder- en bovenwarmte).Bestrijk de zijkanten van de vorm dun met olie in en leg er een reep bakpapier in die je over de zijkanten laat hangen, waardoor het brood na het bakken makkelijk uit de vorm kan tillen. Vermeng het zelfrijzend bakmeel met het speltmeel en de koekkruiden. Houd een banaan apart en pureer de rest samen met de appelmoes en de dadels in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe en laat  draaien tot je een homogeen geheel hebt. Schep de noten door het beslag en doe het over in de vorm. Halveer de achtergehouden banaan overlangs en leg hem bovenop. Druk licht aan en bak het bananenbrood in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat 15 min. afkoelen in de vorm, til het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Lepel er er dadelstroop over.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

 

 

Pin It on Pinterest