Een tegenstander van het eten van koolhydraten ben ik niet, maar ik let er wel op dat ik er niet te veel van eet op een dag. Los van het feit dat ze wat zwaar kunnen zijn, heb ik er ook niet altijd zin in. Een bijgerecht als dit is dan een uitkomst. En nog snel klaar ook!

De korrels doen denken aan couscous, maar het zijn toch echt zeer fijne rauwe bloemkoolkorrels. Ik kom zelf vaak uit op deze combinatie en eet er dan merguez bij, maar je kunt er doorheen doen wat je zelf lekker vindt of in huis hebt.

Bloemkoolcouscous (4 personen)


1 grote hagelwitte bloemkool, in roosjes
150 g feta, in blokjes
50 g zwarte olijven
sap van 1/2 citroen
4 el extra vierge olijfolie
1/2 tl gemalen komijn + 1/2 tl gemalen korianderzaad
versgemalen peper, zout
100 g granaatappelpitten + 1/2 bosje koriander, grof gesneden


Maal de bloemkoolroosjes in gedeelten in een keukenmachine tot fijne korrels en doe ze over in een kom. Schep de feta en de olijven erdoor. Klop een dressing van het citroensap met de olie, de specerijen en peper en zout naar smaak en schep hem door de bloemkool. Laat de smaken 15 min. intrekken en spreid de bloemkoolcouscous dan uit over een schaal. Garneer met de granaatappelpitten en de koriander en bedruppel met olie. Serveer direct. Heb je iets over? Het is nog prima te eten, maar de geur is de volgende dage niet echt geweldig meer…

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest