Op eerste Kerstdag vond mijn keukenmachine, een Braun, het na ruim 30 jaar trouwe dienst welletjes. Ik was er erg aan gehecht. Een vervanger vinden was nog niet zo eenvoudig, want de machine die ik had wordt niet meer gemaakt en er zijn zóveel merken en machines! Een rondje appen en mailen met culi-collega’s bracht uitkomst en na een paar dagen wikken en wegen bestelde ik hem: De Cook Expert van Magimix. Een rib uit mijn lijf, maar ook deze belooft 30 jaar mee te gaan! Als ik het leven tegen die tijd nog heb tenminste. En anders is hij voor mijn zoon.

Het is ongelofelijk wat deze machine allemaal kan en hij doet de naam ‘foodprocessor’ dan ook absoluut eer aan. Een van de functies die ik tot nu toe het meest gebruikt heb, is het maken van soep. Ingrediënten in de kom, water erbij, kiezen voor een van de twee soep-programma’s en terwijl je iets anders doet, kookt en pureert de machine je soep in een halfuurtje tijd. De soep blijft een kleine twee uur warm. Ik vind het nog steeds een beetje magisch.

Deze soep komt uit het boek dat ik bij de machine kreeg, al gaan er oorspronkelijk nog een halve ui en slagroom door. Hij is super simpel, maar super lekker. De combinatie van romige wortel met komijn, knapperige spinazie en pit van de rode peper vind ik top.

Wortel-roomsoep met komijn (4 personen)


750 g wortels, dun geschild, in plakken
2 tenen knoflook, in plakjes
1 tl gemalen komijn (djintan)
1 el milde olijfolie
een verkruimeld groentebouillontablet
3 el roomkaas naturel, bijv. Philadelphia
vers gemalen peper, zout
citroensap
chilivlokken
hand klein-bladige spinazie
± 1/2 tl komijnzaad


Breng de wortels, de knoflook, de gemalen komijn, de olie en het bouillontablet met 1 liter water aan de kook. Laat ± 20 min. op lage pit zachtjes koken of tot de wortel zacht is. Roer de roomkaas erdoor en pureer de soep helemaal glad. Verdun hem eventueel met een glas water en maak op smaak met peper, zout en citroensap. Schep de wortel-roomsoep in kommen, bestrooi met chilivlokken en komijnzaad naar smaak en garneer met de spinazie. Lekker met warm naanbrood.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

 

Pin It on Pinterest