Een uitgebreide salade als lunch vind ik heerlijk. Zeker als hij een beetje anders dan anders is. Deze noedelsalade is geïnspireerd op een salade die ik jaren geleden at bij een van de Londense vestigingen van Wagamama. Een restaurantformule die gebaseerd is op het traditionele Japanse ramen-restaurant, maar dan met een zeer minimalistisch interieur. Vaste prik wanneer ik met mijn collega’s in Londen was om de nieuwste trends te signaleren, want je eet er fantastische noedelgerechten voor een lage prijs. Kon je weer een paar uur door! Intussen zijn er ook twee vestigingen in Amsterdam.

Ik gebruikte biologische gluten- en tarwe-vrije noedels, gemaakt van rijst met gember en pompoen. Natuurlijk kun je ook gewone nemen. Maar deze had ik in huis en vond ik goed bij de rest van de ingrediënten passen. Heel fijn is dat ze snel klaar zijn, niet plakken (wel goed koud spoelen) en een volle smaak hebben, niet direct een pompoensmaak trouwens. Je koopt ze bij natuurvoedingswinkels.

Let er bij aankoop van tonijn op dat je de witte (Albacore) tonijn koopt. Het visvlees is wat minder rood, vandaar zijn naam. De MSC-certificering garandeert beperkte vangst, met handlijnen en een haak op diverse locaties. Het is de enige tonijn die je zonder schuldgevoel kunt eten.

Noedelsalade (4 personen)


250 g rijst, gember & pompoen noedels (King Soba)
2 avocado’s, in partjes
1 rode puntpaprika, in zo dun mogelijke reepjes
1 limoen, in partjes
2 witte tonijnsteaks à 130 g, in plakjes
1/2 zakje baby boerenkool
1-2 rode pepers, in ringetjes
1/2 bosje koriander, grof gesneden
voor de dressing
1/2 el wasabi
3 el Japanse sojasaus
1 el sesamolie


Kook de noedels 4 min. in ruim water, spoel ze koud en laat uitlekken. Bedruppel de avocado met wat limoensap. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de noedels samen met de avocado, de paprika, de tonijn en de boerenkool over vier grote borden. Lepel de dressing erover en bestrooi met de rode peper en de koriander. Serveer met limoenpartjes.

Er zijn nog 4 andere soorten noedels, ook allemaal gluten- en tarwe-vrij. Je koopt ze bij natuurvoedingswinkels. Prijs vanaf € 3

Pin It on Pinterest