Zoals ik gisteren al zei, zet ik deze week elke dag een ander gerecht met mosselen op tafel. Ik hield wat gekookte mosselen over en die verwerkte ik vandaag in een lunchsalade met aardappel, venkel en sinaasappel met een mosterddressing. Licht en fris!

Mosselen zijn licht, omdat ze weinig vet (3%) en mede daardoor weinig calorieën bevatten. Ze zijn eiwitrijk en bevatten verhoudingsgewijs evenveel eiwitten als vlees. In de winter is het eiwitgehalte van mosselen iets lager dan in de zomer. Het mosselseizoen loopt van juli tot half april.

Mosselsalade (4 personen)


8 middelgrote, schoongeboende Roseval aardappelen
2 kleine venkelknollen met groen
1 sinaasappel
1 el Zaanse mosterd
2 el mayonaise
4 el magere yoghurt
vers gemalen peper en zout
200 g gekookte mosselen zonder schelp
extra vierge olijfolie


Snijd de aardappelen en de venkel in zo dun mogelijke plakken. Kook ze apart in ruim water met zout beetgaar en laat uitlekken. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in dunne rondjes. Klop van de mosterd met de mayonaise en de yoghurt een gladde dressing en maak op smaak met peper en zout. Maak op vier grote borden laagjes aardappel, venkel en sinaasappel, maal er peper boven en verdeel er wat mosselen over. Lepel er dressing over en maak zo nog 4 laagjes. Bestrooi met venkelgroen en druppel er wat olijfolie om- en overheen.

De mosselen voor dit gerecht werden gesponsord door het Mosselkantoor

Pin It on Pinterest