Libanees platbrood heb ik bijna altijd in huis. Je kunt er wraps van maken of mee dippen in hummus of auberginesalade bijvoorbeeld. Ik koop die van Arabic Bread uit Almere-Buiten, die per 5 verpakt zijn. Heel gek, maar ik houd er op de een of andere manier meestal een over. Soms bak ik die knapperig en knip ik er ’tortillachips’ van, maar het is ook een ideale pizzabodem.

Beleg de bodem met dingen die je nog in huis hebt. De pizza hoeft maar 12 min. in de oven. Natuurlijk kun je er meerdere maken, vermenigvuldig dan de hoeveelheden. Met een groene salade erbij is een pizza een maaltijd voor één, een lunchgerecht voor twee of, in punten, een borrelhapje voor zes.

Snelle pizza (1 stuks)


1 Libanees platbrood
4 el basis tomatensaus
50 g halloumi, in reepjes*
3-4 plakjes pancetta of ontbijtspek
hand kers-tomaten, gehalveerd
2 eieren
2 el geraspte Parmezaanse kaas
vers gemalen zwarte peper
blaadjes paar takjes platte peterselie


Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel de halloumi, het spek en de tomaten erover. Breek de eieren er voorzichtig boven en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de pizza ± 12 min. het midden van de oven of tot hij knapperig is en de eieren gestold zijn. Maal er royaal peper boven en garneer met peterselie. Geef er extra vierge olijfolie bij voor de liefhebbers.

*halloumi is een stevige, vrij zoute kaas uit Cyprus, die niet snel smelt en daardoor geschikt is om te grillen of te bakken. Hij is te koop bij mediterrane en XL supermarkten. Je kunt hem eventueel vervangen door een andere kaas

Pin It on Pinterest