Wist je dat we in Nederland een heuse rabarberweek hebben, als ode aan de heilige stengel? Ook dit jaar organiseren Mister Kitchen en Rabarcello weer een culinaire week die geheel in het teken van Hollandse rabarber staat. Bij zo’n 50 restaurants kun je nog tot en met 28 juni genieten van een uniek rabarbergerecht mét een gratis glaasje Rabarcello. Kijk hier voor de deelnemende restaurants : www.rhubarbweek.com.

Ik ben zelf dol op rabarber en zodra ik de roze stengels in de winkels spot, móet ik ze kopen. Ik eet rabarber graag zoals ik dat thuis bij mijn moeder kreeg: als compote met vanillevla. Maar soms houd ik wat over en met die rest maakte ik dit simpele taartje, samen met het filodeeg dat ik nog in de vriezer had en een appeltje dat op moest.

Rabarbertaartje (8 punten)


5 vellen filodeeg, ontdooid
30 g boter, gesmolten
2 dl vanillevla
2 eieren
1 kleine appel, in stukjes
250 g rabarbercompote
poedersuiker


Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een vorm van 20 cm Ø met boter en leg er een vel filodeeg op. Bestrijk het deeg met boter en leg er weer een vel deeg op, maar laat dit verspringen. Ga zo door tot het deeg op is. Verdeel de vla over de bodem. Klop de eieren los en schep ze samen met de appel door de compote.  Schep de compote op de vla en bak het taartje in 30 min. gaar en goudbruin. Laat 5 min. afkoelen en snijd in punten. Bestrooi royaal met poedersuiker.

Pin It on Pinterest