Je houdt vast, net als ik, altijd hardgekookte eieren over van Pasen. Natuurlijk is een enkel eitje nog lekker op brood of bij kropsla, maar met zes of meer kun je een heerlijke eiersalade maken. Wist je trouwens dat er in Nederland met Pasen 32 miljoen eieren gegeten worden? Dat is dus gemiddeld twee per persoon, tegen twee per week de rest van het jaar.

Ik houd van een beetje pittige eiersalade en daarom maak ik hem met truffelmayonaise, chiliflakes en rucola. Heb je nog wat ham over, dan kan die er fijngesneden eventueel ook nog door. Ik gebruik mijn eiersnijder niet vaak, maar bij het in gelijke partjes snijden van zoveel eieren komt hij weer fijn van pas.  Je kunt de salade afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren, als hij dat haalt tenminste!

Pittige eiersalade 


8 hardgekookte eieren
hand rucola, grof gesneden
1 el truffelmayonaise*
2 el Belgische mayonaise
3 el Griekse yoghurt
versgemalen zwarte peper, zout
chiliflakes


Pel de eieren en snijd ze met behulp van een eiersnijder in partjes. Doe driekwart van de rucola erbij. Klop alle mayonaise en de yoghurt door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de eieren en doe de salade over in een mooie kom. Maal er nog wat peper boven en bestrooi met de chiliflakes en de rest van de rucola.

*de smaak van truffel overheerst snel. Proef eerst of de dressing naar wens is en voeg pas dan eventueel wat extra truffelmayonaise toe

 

 

Pin It on Pinterest