Dit recept maak ik vaak. Het past namelijk erg goed in mijn straatje! Waarom? Ik houd erg van vis en van groenten, het is licht, ik zet de oven graag en regelmatig in en je kunt het zowel voor 2 als voor 6 personen maken.Ik maak het vooral graag als ik weinig tijd heb. Ja echt! De oven doet namelijk het werk.

Ik heb zelf altijd visfilets in de diepvries, die ik er ’s morgens uithaal zodat ze langzaam kunnen ontdooien. Voor deze one-tray-bake gebruik ik ook vaak tomaten aan de tros die ik erbij leg, dan ben je helemaal snel klaar. Ook voorgekookte aardappeltjes met schil kunnen er bij.

Je kunt de quinoa natuurlijk ook los bij de vis en groenten serveren, maar ik vind het zelf wel een leuk effect geven en hij krijgt tijdens het opscheppen direct de smaak van de kruidige olie. Je kunt op dezelfde manier couscous of bulgur gebruiken.

Vis en groenten van de bakplaat (4 personen)


250 g driekleuren quinoa
500 g visfilets, bijv. kabeljauw (vers of diepvries)
milde olijfolie
vers gemalen peper, zout
Provençaalse kruiden, vadouvan, of viskruiden zonder zout
500 g (gemengde) kerstomaten of tomaten aan de tros
1 gele of groene courgette, in plakken
restje gare groenten, zoals sperzie- of snijbonen of venkel
paar takjes dragon


Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de vis aan beide kanten met olie, maal er peper en zout boven en bestrooi met kruiden naar smaak. Leg de filets op het midden van het bakpapier. Halveer een deel van de kerstomaten. Leg de courgette naast de vis en verdeel de tomaten, de andere groenten en de dragon erover. Lepel nog wat olie over vis en groenten en laat in het midden van de oven in ± 20 min. gaar worden. Bestrooi uit de oven met de quinoa, maal er nog wat peper boven en serveer direct.

Vind je dit recept zo leuk dat je het wilt delen? Dat kun je heel makkelijk doen door op een van onderstaande pictogrammen te klikken.

Heb je mijn recept gemaakt en ben je enthousiast? Ik vind het leuk als je het deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #dekeukenvancolette

Pin It on Pinterest