Salade caprese
Sommige mensen weten al weken ervoor wat ze met Kerstmis gaan eten. Ik niet. Dat komt vast doordat ik het hele jaar al met eten bezig ben. Ik vind het belangrijk om elke dag iets lekkers en moois op tafel te zetten! Ik houd van simpele gerechten met veel smaak. Ook...
Gehaktbrood
Oplettende volgers hebben het vorige week al gezien: ik kreeg tijdens hét Foodbloggersevent van het jaar bij Kroon op het Werk een rijk gevulde foodiebox mee. Vol producten die uitdagen om iets moois en lekkers mee te maken. En hier is het eerste resultaat, waarin ik...
Veiligheidshandschoen van Cuisipro
Onlangs maakte ik kennis met deze fijne handschoen van Cuisipro. Hij wordt verkocht als 'oesterhandschoen' en voor het veilig open maken van oesters is hij dan ook uitermate geschikt. Hij is gemaakt van een stevige maar zachte stof die versterkt is met glasvezel,...
Sinaasappelsalade
Appeltjes van Oranje horen net als kruidnoten en chocoladeletters bij het Sinterklaasfeest. Een mooie tegenhanger voor al dat zoet! Vanavond maak ik daarom deze salade, die bij ons trouwens regelmatig op tafel staat. Hij smaakt heerlijk bij gerechten uit de...
Hoe snijd ik knolselderij
Zie je op tegen het snijden van die grillige knol? Niet nodig! Je ziet hier hoe makkelijk het is. Bovendien heb je zo de meeste opbrengst. Knolselderij is niet duur, is gezond en veelzijdig. Door zijn iets zoete smaak vinden de meeste kinderen het ook lekker. Zo snijd...
Pasta carbonara
Misschien heb je al eerder gehoord van de Nationale Antipakjesavond, een initiatief van Karin van Koken met Karin en Antoinette van Italiaans koken met Antoinette. Het idee is om op die dag, 4 december dit jaar, een maaltijd te maken zonder pakjes of zakjes, helemaal...
Pompoen met geitenkaas & noten
Ik val maar met de deur in huis: ik ben dol op pompoen. Niet alleen om de smaak, maar je kunt er ook veel mee doen en het is een groente die mij nooit verveelt. Mijn pittige pompoensoep vind je elders op dit blog, evenals mijn pasta met pompoen en tomaat. Maar wat ik...
Zuurkooltaart
Natuurlijk kon ik dat restje zuurkool, aardappelpuree en casselerrib gewoon net als anders bewaren als eenpersoons kliekjes-maaltijd. Maar dat deed ik nu eens niet: ik had nog meer dingen liggen en die ging ook allemaal in deze zuurkooltaart! No waste dus. Varieer...
Kip met courgette & aardappel uit de oven
In mijn vriendinnengroep heb ik als foodie, of ik dat nou wil of niet, al snel de keukentouwtjes in handen en zo ging het afgelopen weekend ook, toen met met z'n zessen naar Winterberg trokken. Eén van mijn vriendinnen heeft daar een appartement. De boodschappen waren...
Aubergine-kiprolletjes met mozzarella & tomaat
Onlangs waren we een paar dagen in België en op de terugweg deed ik boodschappen bij de supermarkt in het dorp. Het aanbod is toch altijd net even anders dan bij ons. Zo kocht ik o.m. een parelhoen, frisse waterkers, Romanesco bloemkool en een hele mooie...
Baba au rhum
Nu het zo zachtjesaan toch echt kouder wordt en blijft, krijg ik meteen meer zin om te bakken. Ik koos voor een Franse klassieker: baba au rhum, in gladde vormpjes gebakken gistdeeg gedrenkt in rumsiroop. Ik maakte er een nieuwe versie van met een fijne theesiroop met...
Mooi nieuws over chutney’s
Leven met een ui- en prei-intolerantie..het is geen drama, maar op sommige momenten wel lastig voor een foodie! Meestal kan ik er prima omheen werken, maar het eten van een kant-en-klare chutney was voor mij tot nu toe niet weggelegd. Zelf maken kan natuurlijk altijd,...