Salade caprese

Salade caprese

Sommige mensen weten al weken ervoor wat ze met Kerstmis gaan eten. Ik niet. Dat komt vast doordat ik het hele jaar al met eten bezig ben. Ik vind het belangrijk om elke dag iets lekkers en moois op tafel te zetten! Ik houd van simpele gerechten met veel smaak. Ook...

Lees meer
Gehaktbrood

Gehaktbrood

Oplettende volgers hebben het vorige week al gezien: ik kreeg tijdens hét Foodbloggersevent van het jaar bij Kroon op het Werk een rijk gevulde foodiebox mee. Vol producten die uitdagen om iets moois en lekkers mee te maken. En hier is het eerste resultaat, waarin ik...

Lees meer
Veiligheidshandschoen van Cuisipro

Veiligheidshandschoen van Cuisipro

Onlangs maakte ik kennis met deze fijne handschoen van Cuisipro. Hij wordt verkocht als 'oesterhandschoen' en voor het veilig open maken van oesters is hij dan ook uitermate geschikt. Hij is gemaakt van een stevige maar zachte stof die versterkt is met glasvezel,...

Lees meer
Sinaasappelsalade

Sinaasappelsalade

Appeltjes van Oranje horen net als kruidnoten en chocoladeletters bij het Sinterklaasfeest. Een mooie tegenhanger voor al dat zoet! Vanavond maak ik daarom deze salade, die bij ons trouwens regelmatig op tafel staat. Hij smaakt heerlijk bij gerechten uit de...

Lees meer
Hoe snijd ik knolselderij

Hoe snijd ik knolselderij

Zie je op tegen het snijden van die grillige knol? Niet nodig! Je ziet hier hoe makkelijk het is. Bovendien heb je zo de meeste opbrengst. Knolselderij is niet duur, is gezond en veelzijdig. Door zijn iets zoete smaak vinden de meeste kinderen het ook lekker. Zo snijd...

Lees meer
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Misschien heb je al eerder gehoord van de Nationale Antipakjesavond, een initiatief van Karin van Koken met Karin en Antoinette van Italiaans koken met Antoinette. Het idee is om op die dag, 4 december dit jaar, een maaltijd te maken zonder pakjes of zakjes, helemaal...

Lees meer
Pompoen met geitenkaas & noten

Pompoen met geitenkaas & noten

Ik val maar met de deur in huis: ik ben dol op pompoen. Niet alleen om de smaak, maar je kunt er ook veel mee doen en het is een groente die mij nooit verveelt. Mijn pittige pompoensoep vind je elders op dit blog, evenals mijn pasta met pompoen en tomaat. Maar wat ik...

Lees meer
Zuurkooltaart

Zuurkooltaart

Natuurlijk kon ik dat restje zuurkool,  aardappelpuree en casselerrib gewoon net als anders bewaren als eenpersoons kliekjes-maaltijd. Maar dat deed ik nu eens niet: ik had nog meer dingen liggen en die ging ook allemaal in deze zuurkooltaart! No waste dus. Varieer...

Lees meer
Kip met courgette & aardappel uit de oven

Kip met courgette & aardappel uit de oven

In mijn vriendinnengroep heb ik als foodie, of ik dat nou wil of niet, al snel de keukentouwtjes in handen en zo ging het afgelopen weekend ook, toen met met z'n zessen naar Winterberg trokken. Eén van mijn vriendinnen heeft daar een appartement. De boodschappen waren...

Lees meer
Aubergine-kiprolletjes met mozzarella & tomaat

Aubergine-kiprolletjes met mozzarella & tomaat

Onlangs waren we een paar dagen in België en op de terugweg deed ik boodschappen bij de supermarkt in het dorp. Het aanbod is toch altijd net even anders dan bij ons. Zo kocht ik o.m. een parelhoen, frisse waterkers, Romanesco bloemkool en een hele mooie...

Lees meer
Baba au rhum

Baba au rhum

Nu het zo zachtjesaan toch echt kouder wordt en blijft, krijg ik meteen meer zin om te bakken. Ik koos voor een Franse klassieker: baba au rhum, in gladde vormpjes gebakken gistdeeg gedrenkt in rumsiroop. Ik maakte er een nieuwe versie van met een fijne theesiroop met...

Lees meer
Mooi nieuws over chutney’s

Mooi nieuws over chutney’s

Leven met een ui- en prei-intolerantie..het is geen drama, maar op sommige momenten wel lastig voor een foodie! Meestal kan ik er prima omheen werken, maar het eten van een kant-en-klare chutney was voor mij tot nu toe niet weggelegd. Zelf maken kan natuurlijk altijd,...

Lees meer

Pin It on Pinterest